Kombinace kakaového těsta s čokoládou a jablky je opravdu stará klasika, na kterou spousta lidí nedá dopustit. Milovníci kakaa si rozhodně přijdou na své a kousky čokolády se šťavnatými jablky vám dopřejí zajímavé chuťové momenty. Díky jablkům není nutné použít příliš velké množství cukru, jelikož jsou sladká samy o sobě. Samozřejmě záleží na použité odrůdě, která v závěru tvoří chuťový profil.

Kousky čokolády dělají tento jablečný koláč modernější. Čokoláda se při pečení rozpustí a vytvoří lahodné čokoládové kapsy. Pokud chcete dosáhnout co nejlepšího výsledku, používejte kvalitní holandské kakao a ideálně sladkokyselá jablka odrůdy Granny Smith nebo Jonagold.

Recept na buchtu s jablky a kousky čokolády

Délka pečení v troubě 30 – 35 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 1/2 hrnku oleje
  • 1,5 hrnku mléka
  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 100 g čokolády
  • skořice
  • 4 – 5 jablek

Postup přípravy jablkovo kakaové buchty

1. V míse ušleháme olej s vejci, cukrem a mlékem a poté přidáme mouku, prášek do pečiva a kakao.

2. Promícháme a čokoládu si nakrájíme na kousky a jablka na kostičky, která smícháme se skořicí.

3. Do těsta vmícháme jablka a čokoládu.

Obrázek receptu na Eskymo řezy, snadná buchta pro milovníky kokosu

Eskymo řezy: Snadná buchta pro milovníky kokosu, která je zdobená čokoládou

4. Vypracované těsto nalijeme do plechu vyloženého pečícím papírem.

5. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 – 35 minut a necháme vychladnout.

6. Posypeme moučkovým cukrem.

Sladkokyselá jablka.
Foto: freepik.com, Sladkokyselá jablka.

Jablka v dezertech – jablečné moučníky

Do dezertů dávají Češi jablka již po staletí a týká se to koláčů, buchet i různých náplní. Oblíbené jsou zejména kvůli tomu, že zvláčňují těsto a dodávají mu jemnou strukturu. Máme to štěstí, že u nás koupíme jablka po celý rok v různých podobách i odrůdách. Rozhodně tento dezert vyzkoušejte a budete velmi překvapeni, jak je výtečný!

Obrázek receptu na čokoládovou buchtu.

Originální čokoládová buchta na plech s polevou podle klasického receptu

Foto a recept: Romana Rubášová, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest