Recept na úžasný cheesecake kombinující lahodnou krémovou pěnu z mascarpone a smetany s osvěžujícím bobulovým želé na křupavém základu ze sušenek. Je to skvělý dezert, který nejen skvěle vypadá, ale také úžasně chutná.
Zářivé barvy, borůvek, jahod, malin a sametová jemnost tvarohového krému vytvářejí neodolatelnou chuťovou kombinaci
Základ z rozemletých sušenek, spojovaný máslem a mlékem, je pevnou oporou pro nadýchanou bobulovou pěnu. Mascarpone a smetana na šlehačku se v ní dokonale mísí, přičemž každý kousek ovoce přináší explozi svěžesti. Ovocná želatina dodává dezertu potřebnou pevnost, zatímco vanilka podtrhuje sladkou vůni. Po ztuhnutí pěny se na povrch pokládá tenká vrstva želé, v níž se chuť bobulí ještě koncentruje. Tento recept na cheesecake je víc než jen dezert; je to oslava bobulí v jejich plné kráse a důkaz, že sladkosti mohou být stejně sofistikované jako umělecké dílo.
Na začátek si připravíme sušenkový základ, smícháním rozdrobených sušenek s máslem a mlékem. Tuto směs vtlačíme do formy a necháme vychladit. Mezitím si připravíme bobulovou pěnu tak, že smícháme jahody (či jiné bobulové plody) s cukrem a želatinou, které následně přidáme do směsi mascarpone a šlehačky. Pěnu nalijeme na základ a necháme vychladnout. Nakonec připravíme bobulové želé, které nalijeme na vrch cheesecaku a znovu necháme vychladit.
Recept na cheesecake s pěnou z jahod, malin, borůvek a výborným ovocným želé
Potřebné vybavení
- Forma na cheesecake
- Kuchyňský robot
Suroviny
Korpus
- 400 g sušenek
- 200 g másla
- 4-5 lžic mléka
Bobulová pěna
- 400 g mascarpone
- 250 ml smetany na šlehání
- 200 g cukru
- 300 g jahod
- 10 g želatiny
Vrstva želé
- 150 g jahod
- 150 ml vody
- 70 g cukru
- 7 g želatiny
- vanilka (podle chuti )
Postup
- Rozdrťte sušenky v kuchyňském robotu, přidejte mléko a rozpuštěné máslo.
Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé
- Směs vtlačte do formy a dejte chladit.
Zdroj obrázku: gustos, Korpus na tvarohový koláč
- Připravte si bobulovou pěnu. Želatinu nechte hydratovat ve vodě a mezitím zahřejte jahody s cukrem. Přidejte želatinu, míchejte a nechte vychladnout.
Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé
- Mascarpone vyšlehejte se smetanou a postupně vmíchejte jahodovou směs.
Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé
- Nalijte pěnu na sušenkový základ a dejte chladit.
Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé
- Připravte želé smícháním jahod, vody a cukru, povařte a přidejte želatinu.
Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé
- Nalijte na cheesecake a nechte chladit minimálně 4 hodiny.
Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé