Recept na úžasný cheesecake kombinující lahodnou krémovou pěnu z mascarpone a smetany s osvěžujícím bobulovým želé na křupavém základu ze sušenek. Je to skvělý dezert, který nejen skvěle vypadá, ale také úžasně chutná.
Zářivé barvy, borůvek, jahod, malin a sametová jemnost tvarohového krému vytvářejí neodolatelnou chuťovou kombinaci
Základ z rozemletých sušenek, spojovaný máslem a mlékem, je pevnou oporou pro nadýchanou bobulovou pěnu. Mascarpone a smetana na šlehačku se v ní dokonale mísí, přičemž každý kousek ovoce přináší explozi svěžesti. Ovocná želatina dodává dezertu potřebnou pevnost, zatímco vanilka podtrhuje sladkou vůni. Po ztuhnutí pěny se na povrch pokládá tenká vrstva želé, v níž se chuť bobulí ještě koncentruje. Tento recept na cheesecake je víc než jen dezert; je to oslava bobulí v jejich plné kráse a důkaz, že sladkosti mohou být stejně sofistikované jako umělecké dílo.
Na začátek si připravíme sušenkový základ, smícháním rozdrobených sušenek s máslem a mlékem. Tuto směs vtlačíme do formy a necháme vychladit. Mezitím si připravíme bobulovou pěnu tak, že smícháme jahody (či jiné bobulové plody) s cukrem a želatinou, které následně přidáme do směsi mascarpone a šlehačky. Pěnu nalijeme na základ a necháme vychladnout. Nakonec připravíme bobulové želé, které nalijeme na vrch cheesecaku a znovu necháme vychladit.

Recept na cheesecake s pěnou z jahod, malin, borůvek a výborným ovocným želé
Potřebné vybavení
- Forma na cheesecake
 - Kuchyňský robot
 
Suroviny
Korpus
- 400 g sušenek
 - 200 g másla
 - 4-5 lžic mléka
 
Bobulová pěna
- 400 g mascarpone
 - 250 ml smetany na šlehání
 - 200 g cukru
 - 300 g jahod
 - 10 g želatiny
 
Vrstva želé
- 150 g jahod
 - 150 ml vody
 - 70 g cukru
 - 7 g želatiny
 - vanilka (podle chuti )
 
Postup
- Rozdrťte sušenky v kuchyňském robotu, přidejte mléko a rozpuštěné máslo.

Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé
 - Směs vtlačte do formy a dejte chladit.

Zdroj obrázku: gustos, Korpus na tvarohový koláč
 - Připravte si bobulovou pěnu. Želatinu nechte hydratovat ve vodě a mezitím zahřejte jahody s cukrem. Přidejte želatinu, míchejte a nechte vychladnout.

Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé
 - Mascarpone vyšlehejte se smetanou a postupně vmíchejte jahodovou směs.

Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé
 - Nalijte pěnu na sušenkový základ a dejte chladit.

Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé
 - Připravte želé smícháním jahod, vody a cukru, povařte a přidejte želatinu.

Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé
 - Nalijte na cheesecake a nechte chladit minimálně 4 hodiny.

Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé
 
						
				
				
						
							





