5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Recept na úžasný cheesecake kombinující lahodnou krémovou pěnu z mascarpone a smetany s osvěžujícím bobulovým želé na křupavém základu ze sušenek. Je to skvělý dezert, který nejen skvěle vypadá, ale také úžasně chutná.

Zářivé barvy, borůvek, jahod, malin a sametová jemnost tvarohového krému vytvářejí neodolatelnou chuťovou kombinaci

Základ z rozemletých sušenek, spojovaný máslem a mlékem, je pevnou oporou pro nadýchanou bobulovou pěnu. Mascarpone a smetana na šlehačku se v ní dokonale mísí, přičemž každý kousek ovoce přináší explozi svěžesti. Ovocná želatina dodává dezertu potřebnou pevnost, zatímco vanilka podtrhuje sladkou vůni. Po ztuhnutí pěny se na povrch pokládá tenká vrstva želé, v níž se chuť bobulí ještě koncentruje. Tento recept na cheesecake je víc než jen dezert; je to oslava bobulí v jejich plné kráse a důkaz, že sladkosti mohou být stejně sofistikované jako umělecké dílo.

Na začátek si připravíme sušenkový základ, smícháním rozdrobených sušenek s máslem a mlékem. Tuto směs vtlačíme do formy a necháme vychladit. Mezitím si připravíme bobulovou pěnu tak, že smícháme jahody (či jiné bobulové plody) s cukrem a želatinou, které následně přidáme do směsi mascarpone a šlehačky. Pěnu nalijeme na základ a necháme vychladnout. Nakonec připravíme bobulové želé, které nalijeme na vrch cheesecaku a znovu necháme vychladit.

Zdroj obrázku: gustos, Ovocná náplň

Recept na cheesecake s pěnou z jahod, malin, borůvek a výborným ovocným želé

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 40 minut
Doba odpočinku 6 hodiny
Celkový čas 6 hodiny 40 minut
Porcí 12 porcí
Lahodný tvarohový cheesecake s krémovou mascarpone pěnou a osvěžujícím želé z jahod

Potřebné vybavení

  • Forma na cheesecake
  • Kuchyňský robot

Suroviny

Korpus

  • 400 g sušenek
  • 200 g másla
  • 4-5 lžic mléka

Bobulová pěna

  • 400 g mascarpone
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 200 g cukru
  • 300 g jahod
  • 10 g želatiny

Vrstva želé

  • 150 g jahod
  • 150 ml vody
  • 70 g cukru
  • 7 g želatiny
  • vanilka (podle chuti )

Postup 

  • Rozdrťte sušenky v kuchyňském robotu, přidejte mléko a rozpuštěné máslo.
    Cheesecake s ovocem a ovocný želé

    Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé

  • Směs vtlačte do formy a dejte chladit.
    Korpus

    Zdroj obrázku: gustos, Korpus na tvarohový koláč

  • Připravte si bobulovou pěnu. Želatinu nechte hydratovat ve vodě a mezitím zahřejte jahody s cukrem. Přidejte želatinu, míchejte a nechte vychladnout.
    Cheesecake s ovocem a ovocný želé

    Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé

  • Mascarpone vyšlehejte se smetanou a postupně vmíchejte jahodovou směs.
    Cheesecake s ovocem a ovocný želé

    Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé

  • Nalijte pěnu na sušenkový základ a dejte chladit.
    Cheesecake s ovocem a ovocný želé

    Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé

  • Připravte želé smícháním jahod, vody a cukru, povařte a přidejte želatinu.
    Cheesecake s ovocem a ovocný želé

    Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé

  • Nalijte na cheesecake a nechte chladit minimálně 4 hodiny.
    Cheesecake s ovocem a ovocný želé

    Zdroj obrázku: gustos, Tvarohový chceesecake s bobulovým ovocem, sušenkovým korpusem a želé

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 120 Kč
Chod: Sladké
Kuchyně: Česká, Mezinárodní
Klíčové slovo: borůvky, cheesecake, jahody, maliny, máslo, sušenkový korpus, tvarohoý drt, želatina, želé
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest