Jeho název pochází pravděpodobně z toho, že kdysi byly ingredience, které salát obsahuje luxusní a ne příliš dostupné. Dnes se skládá většinou z kombinace luxusní uzeniny a ostatních zdravých surovin, ale jeho základní charakteristika zůstává stejná – je to bohatý a výživný salát, který připomíná něco exkluzivního a svátečního. Tento salát působí jako něco jedinečného, s velkou nadsázkou, vhodného pro „milionáře“ nebo speciální příležitosti.
Recept na Milionářský salát
Ingredience na přípravu
- 1 větší čerstvá okurka
- kolem 200 g uzené maso
- 1 konzerva červené fazole
- 1 konzerva bílé fazole
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 2 polévkové lžíce řeckého bílého jogurtu
- 1 kávová lžička hořčice
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvý kopr na posypání
Postup přípravy
1. Okurku oloupeme a nakrájíme na proužky.
2. Uzené maso nakrájíme na kostičky a přidáme k okurce, Přisypeme obě konzervy fazolí bez nálevu.
3. Přidáme hořci, jogurt a majonézu. Osolíme a opepříme dle chuti.
4. všechny suroviny dostatečně promícháme a na závěr posypeme čerstvým koprem.
Tipy na podávání
Jelikož salát může být součástí různých slavnostních příležitostí, přinášíme vám několik tipů, jak jaj servírovat: může byt uloženy v listu salátu, v půlce vydlabaného avokáda, nebo sa může podávat ve slané palačince – srolované a pokrájené na kousky. Je to netradiční, ale elegantní způsob, jak obohatit už tak bohatý a chutný salát.