Recept na pečené fazole. S jejich bohatou chutí, kterou dodá kečup, hořčice, worcesterová omáčka a hnědý cukr, se stávají neodolatelnou pochoutkou. Podle mé zkušenosti zmizí ze stolu rychlostí blecku. Podávejte je s dalšími klasickými recepty na grilování jako je vepřové či kuřecí maso nebo jen ke grilované zelenině.
Recept je rozšířen o uvařené hovězí maso, tím dělá fazole nejen chutnější, ale i výživnější. Díky této ingredienci se fazole hodí nejen jako BBQ příloha, ale i jako samostatné hlavní jídlo. V tomto pokrmu je úžasná kombinace sladkého a pikantního. Fazole u receptu můžete různě obměňovat, například vyzkoušejte Pinto Fazole, nebo místo konzervovaných fazolí použijte sušené apod. Pikantnost přizpůsobte vašim preferencím. Já osobně mám ráda, když jsou fazole ostřejší.
Recept na Pečené fazole
Uvedené množství je jako příloha na 10 porcí. Příprava zabere 10 minut času a samotné pečení 60 minut. Na přípravu a pečení budete potřebovat pekáč nebo zapékací mísu.
Potřebné suroviny
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 1 jalapenos, nakrájené najemno (volitelné)
- 450g konzervovaných bílých fazolí, scezené a opláchnuté
- 800g konzervovaných černých fazolí, scezené a opláchnuté
- 2 šálky hovězího hrudního masa, uvařené a nakrájené
- 1 šálek BBQ omáčky
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce worcestrové omáčky
Postupujte podle popisu
1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
2. V pánvi rozhřejeme olej a orestujeme cibuli s pálivou papričkou, restujeme 4-5 minut, dokud nezesklovatí.
3. Ve velké míse smícháme směs z cibule a jalapenos, fazole, uvařené hovězí maso, BBQ omáčku, hnědý cukr, kečup, dijonskou hořčici a worcestrovou omáčku.
4. Vyrobenou směs přemístíme do pekáče (důležité je, aby směs byla rovnoměrně rozprostřena) a pečeme na 60 minut.
Po upečení můžeme fazole podávat buď jako hlavní chod s čerstvým pečivem nebo vařeným bramborem. Nebo podáváme jako přílohu ke grilovanému masu.
Nechte si chutnat.