Čerstvě upečené sušenkové bochánky, které naplníme čerstvými jahodami a šlehačkou je úžasná letní slast, která uchvátí každého milovníka sladkých dobrot. Tento dezert je dokonalým spojením křupavého a měkkého těsta, sladkých a šťavnatých jahod a nadýchané šlehačky. Je to ideální pochoutka pro letní dny, kdy si chcete dopřát něco osvěžujícího a zároveň lahodného.

Další výhoda tohoto dezertu je v jeho jednoduchosti a rychlosti přípravy. Za méně než hodinu budete mít na stole nezapomenutelný moučník, který vás nezklame ani při slavnostních příležitostech. Je to neobvyklý a inovativní moučník, který se liší od klasických dortů a koláčů, a jeho jednoduchost vás jistě překvapí. Tyto sušenkové bochánky jsou nejen chuťově výtečné, ale také skvěle vypadají. Uvidíte, že po ochutnání této sladké tečky po vás vaše návštěva bude chtít recept.

Připravte si suroviny, zapněte troubu a pusťme se do přípravy této lahodné letní pochoutky, kterou si všichni zamilují.

Recept na Sušenkové bochánky plněné jahodami a šlehačkou

Uvedené množství je na 8 porcí. Délka přípravy 25 minut, délka pečení 15 minut.

Sušenkové bochánky plněné jahodami a šlehačkou - dokonalý dezert rozplývající se na jazyku
Zdroj: dinnerthendessert, Sušenkové bochánky plněné jahodami a šlehačkou

Potřebné suroviny:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 90 g krystalového cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 šálku másla, nakrájeného na kostičky
  • 1 šálek plnotučného mléka
  • 800 g jahod, zbavených stopek a nakrájených
  • 2 šálky smetany na šlehání
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce moučkového cukru

Postup:

Sušenkové bochánky plněné jahodami a šlehačkou - dokonalý dezert rozplývající se na jazyku
Zdroj: dinnerthendessert, Sušenkové bochánky plněné jahodami a šlehačkou

1. Předehřejeme si troubu na 220 stupňů Celsia.

2. Do kuchyňského robota si dáme: mouku, 2 lžíce cukru, prášek do pečiva, sůl a máslo. Nyní vše promícháme.

3. Přidáme mléko a opět promícháme, dokud se těsto krásně nespojí.

4. Pomocí naběračky na zmrzlinu nabereme těsto a každý jednotlivý kopeček přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Každý kopeček těsta posypte 1/2 lžící cukru.

5. Pečeme v předehřáté troubě na 12-15 minut. Dokud nejsou bochánky krásně dozlatova.

6. Zatímco se sušenky pečou, přidáme zbývající dvě lžíce cukru do misky s jahodami a smícháme.

7. Do velké misky přelijeme smetanu na šlehání a vyšleháme ručním mixérem. Jakmile je šlehačka ušlehaná, přidáme vanilkový extrakt a moučkový cukr a šleháme dalších 15-20 sekund, dokud se nevytvoří ze šlehačky pevné špičky.

8. Když jsou sušenkové bochánky hotové, necháme je vychladnout na mřížce. Jakmile sušenky vychladnou, rozřízněme je napůl a plníme. Nejprve dáme jahody smíchané s cukrem, pak šlehačku a poté přikryjme vrchní polovinou sušenky.

Hotovo můžeme podávat.

Tik k podávání: Nenechávejte tento dezert s čerstvou šlehačkou při pokojové teplotě déle než dvě hodiny.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest