Další z řady nepečených dortů, jehož recept vám vysvětlíme krok za krokem. Lahodná krémová náplň proložíme máslovými sušenkami a vše polejeme smetanovou čokoládovou polevou. Těžko vám někdo uvěří, že kvůli takto skvostnému dezertu jste nepouštěli troubu. Příprava je velmi snadná a nezabere moc času. Nejdéle trvá tuhnutí, přibližně 4 hodiny, ale to je bez práce. Takže ať už plánujete oslavu narozenin nebo jinou výjimečnou událost, nemusíte si doma přitápět troubou. I bez pečení připravíme opravdové lahůdky, což je velmi vítaná věc během letních horkých dní.

Recept na nepečený krémový dort s čokoládovou polevou

Délka tuhnutí v lednici 4 hodiny.

Ingredience pro přípravu

  • 350 g máslových sušenek
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1,2 l mléka
  • 200 g moučkového cukru
  • 20 g vanilkového cukru
  • 120 g vanilkového pudingu
  • 50 g hořké čokolády
  • 30 g mléčné čokolády
  • 50 ml smetany ke šlehání na polevu

Postup přípravy

1. V hrnci si smícháme moučkový a vanilkový cukr s pudingem a za stálého míchání přiléváme mléko.

2. Hrnec dáme na střední oheň a mícháme, dokud nám směs nezhoustne, poté odstavíme.

3. Směs zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

Směs zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Zdroj obrázku: kiloretete, Směs zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

4. Ze smetany si vyšleháme šlehačku a postupně ji zapracujeme do vychladlého krému.

5. Plech nebo formu ideálně o rozměru 33 x 23 cm si vyložíme 2 vrstvami pečícího papíru a vyskládáme na něj první vrstvu máslových sušenek.

Sušenky vyskládáme do formy.
Zdroj obrázku: kiloretete, Sušenky vyskládáme do formy.

6. Na sušenku naneseme 1/4 krému a tyto vrstvy ještě 3x zopakujeme.

7. Hotový dort přikryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice.

Hotový dort přikryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice.
Zdroj obrázku: kiloretete, Hotový dort přikryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice.

8. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu se smetanou a dobře promícháme.

9. Polevu nalejeme na dort a rovnoměrně rozetřeme.

10. Jakmile poleva ztuhne, dort pomocí pečících papírů vyjmeme na servírovací podnos.

Výběr máslových sušenek na dort

Máslové sušenky jsou v mnoha receptech základem pro nepečené dezerty. Správný výběr sušenek však ovlivní výslednou chuť a strukturu dortu. Zde vám dáme několik tipů na vhodné máslové sušenky, které u nás běžně zakoupíte.

BeBe sušenky jsou vhodné pro klasické nepečené dorty s jemně máslovou a jemně sladkou chutí. Výborně se drtí a zapracovávají do másla.

Petit Buerre jsou taktéž vhodné pro všechny nepečené dorty. Mají tradiční máslovou chuť a jsou křupavé.

Lotus Biscoff sušenky mají výraznější karamelovou chuť a jsou velmi křehké. Také vhodné pro dorty.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest