Když se spojí jemnost upečené vepřové panenky s křupavostí chřestu a krémovou omáčkou ze smetany a parmezánu, tak vznikne pokrm, který potěší chuťové buňky a i oko strávníka. Tato kombinace je naprosto dokonalá a celá příprava je tak snadná. Tento pokrm máte do 30 minut hotový.

Nevím jak vy, ale u nás doma je vepřová velmi oblíbené maso. Máme ho rádi, protože je krásně jemné a libové. Chřest je takové zelené zlato, je plný zdravých nutričních hodnot od minerálů, vitamínů po antioxidanty. Chuť chřestu krásně doplňuje panenku. Tyto výborné suroviny podtrhneme lahodnou smetanovo-parmezánovou omáčkou. Omáčka je rychle hotová a velmi snadná. Chuť omáčky je dokonalá.

Vyzkoušejte kombinaci těchto tří komponentů dohromady a uvidíte, že toho nebudete litovat.

Pošlete nám vaše recepty s chřestem, ať se může naše kuchařská komunita inspirovat.

Recept na vepřovou panenku se zeleným chřestem a parmezánovou omáčkou

Potřebné suroviny:

  • 500 g vepřové panenky (vcelku)
  • sůl italské bylinky od Kotanyi
  • lžíce rostlinného oleje
  • svazek zeleného chřestu
  • 100 g nastrouhaného parmezánu
  • 250 ml smetany
  • sůl a pepř

Postup přípravy panenky:

1. Nejprve si okořeníme panenku solí Kotanyi (italské bylinky). Takto ochucenou panenku (vcelku) dáme do pekáče s olejem a dáme péct do vyhřáté trouby na 190 stupňů. Pečeme 30 minut.

Vepřová panenka
Foto: Cooky.cz: Vepřová panenka

2. Mezitím o pečeme panenku uvaříme si chřest a uděláme si omáčku.

3. Zelený chřest omyjeme a konce chřestu odřežeme. Do vyššího hrnce dáme vařit osolenou vodu. Jakmile je voda vroucí dáme do ní chřest, který vaříme 2-5 minut, pod pokličkou. Hotový chřest vyjmeme z vody.

Zelený chřest
Foto: Cooky.cz: Zelený chřest

4. Parmezánová omáčka: do pánve vylijeme smetanu, kterou přivedeme k varu. Smetanu následně ochutíme solí a pepřem. Poté přidáme nastrouhaný parmezán a mícháme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne.

Smetanovo-parmezánová omáčka
Foto: Cooky.cz: Smetanovo-parmezánová omáčka

5. Hotovo, všechny komponenty máme hotové a můžeme servírovat. Nakrájíme si panenku na plátky. Nejprve na talíř dáme omáčku, následně chřest a poté panenku. Podáváme s oblíbenou přílohou.

Panenka s chřestem a parmezánovou omáčkou
Foto: cooky.cz: Panenka s chřestem a parmezánovou omáčkou

Dobrou chuť.

Obrázek receptu na vepřovou panenku se čtyřbarevným pepřem a cibulovou omáčkou.

Vepřová panenka se čtyřbarevným pepřem, cibulovou omáčkou a orestovanými bramborami ve slupce

Obrázek receptu na vepřovou panenku ve slaninovém závoji s bramborovou kaší.

Pětihvězdičková kuchyně u vás doma: Vepřová panenka ve slanině s hebkou bramborovou kaší

Video recept na panenku s chřestem

Autor videa: cooky.cz

Autorský článek cooky.cz

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest