5 hvězdiček od 3 kuchařů
Přejít na recept Tisknout recept

Tento recept je především pro kuchaře, kteří palačinky nepřipravují až tak často a rádi si občas osvěží jak na palačinky, projdou si postup a potřebné množství ingrediencí. Takže, jestli si říkáte, co patří do těsta na palačinky, kolik dát mouky, jak udělat tenké palačinky, jak na těsto na palačinky?….Na tyto otázky Vám odpoví náš základní recept na palačinky.

My jsme si připravili úplně základní těsto na palačinky. Usmažili jsme je na přepuštěném másle a pak následně ochutili. Děti si palačinky namazaly nutellou a marmeládou. Jedna verze palačinek byla také se skořicovým cukrem a jedna s nutellou a banánem. Vše pocukrováno moučkovým cukrem. Tak do toho a dobrou chuť.

Zdroj obrázku: cooky.cz, ingredience na palačinky

Recept na palačinky

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 3 kuchařů
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 20 minut
Porcí 4 osoby
Jak udělat klasické palačinky? Prohlédněte si náš recept…

Potřebné vybavení

  • Pánev
  • sporák

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 2 ks vajíček
  • špetka soli
  • přepuštěné máslo

Postup 

  • Všechny suroviny smícháme dohromady. Začneme moukou, přidáme mléko a rozklepneme dvě vajíčka
  • Přidáme špetku soli a vše promícháme. Mícháme metličkou tak dlouho, dokud nevznikne krásně jemná palačinková směs bez hrudek
  • Rozpálíme pánev
  • Smažíme na přepuštěném másle, vždy tenkou vrstvu palačinkového těsta, rozprostřeného po celé pánvi
  • Jakmile máme palačinky usmažené, dle chuti dochutím marmeládou, nutellou nebo skořicovým cukrem.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Jak si doma připravujete palačinky? Vložte svůj recept ZDE a inspirujte ostatní milovníky palačinek 🙂
Cena: 40 Kč
Chod: Sladké, Snídaně
Kuchyně: Francouzská
Klíčové slovo: palačinkové těsto, palačinky, postup


5 hvězdiček od 3 kuchařů (3 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest