5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Sušenky, které jsou napůl namočené v čokoládě, jsou oblíbenou pochutinou nejen k nedělní kávě, ale také na štědrovečerní stůl. Jejich příprava je velmi jednoduchá a klasickou čokoládu můžeme snadno nahradit.

Připravit si doma stejné sušenky, jako známe z obchodu, se může někdy jevit jako nereálné. Překvapením je, že v pohodlí domova si dokážeme vytvořit dezert mnohem lepší a oživit jej můžeme tím, že sušenky namočíme do bílé čokolády.

Recept na vanilkové sušenky máčené v bílé čokoládě

Recept na Vanilkové sušenky máčené v bílé čokoládě

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 8 lidí
Křehké vanilkové sušenky doplněné o bílou čokoládu

Potřebné vybavení

  • Hrnec
  • Plech
  • Pečící papír
  • Cukrářský pytlík s různými konci

Suroviny

  • 250 gramů měkkého másla
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 3 žloutky
  • 5 lžic mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 380 gramů hladké mouky
  • bílá čokoláda (na ozdobu)

Postup 

  • V hluboké misce si utřeme máslo spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem.
  • Do směsi přidáme žloutky, jeden po druhém.
  • Jakmile je směs promíchaná, přidáme mléko, mouku a pudinkový prášek.
  • Vzniklé těsto dáme do cukrářského pytlíku.
  • Pomocí pytlíku a nástavců tvoříme z těsta tvary, které umisťujeme na plech opatřený pečícím papírem.
  • Hotový plech dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  • Sušenky pečeme po dobu 12 minut.
  • Ve vodní lázni si mezitím rozpustíme bílou čokoládu.
  • Hotové sušenky postupně namáčíme do rozpuštěné čokolády.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Doba pečení se liší v závislosti na tvaru a tloušťce zvolených sušenek.
  • Hotové sušenky můžeme slepit za pomoci marmelády.
Máte vlastní recepty, kterými byste ostatní rádi inspirovali? Recept je možné vložit ZDE.
Cena: do 120 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bílá čokoláda, sušenky, vanilka


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest