Sušenky, které jsou napůl namočené v čokoládě, jsou oblíbenou pochutinou nejen k nedělní kávě, ale také na štědrovečerní stůl. Jejich příprava je velmi jednoduchá a klasickou čokoládu můžeme snadno nahradit.
Připravit si doma stejné sušenky, jako známe z obchodu, se může někdy jevit jako nereálné. Překvapením je, že v pohodlí domova si dokážeme vytvořit dezert mnohem lepší a oživit jej můžeme tím, že sušenky namočíme do bílé čokolády.
Recept na Vanilkové sušenky máčené v bílé čokoládě
Křehké vanilkové sušenky doplněné o bílou čokoládu
Potřebné vybavení
- Hrnec
- Plech
- Pečící papír
- Cukrářský pytlík s různými konci
Suroviny
- 250 gramů měkkého másla
- 200 gramů moučkového cukru
- 3 sáčky vanilkového cukru
- 3 žloutky
- 5 lžic mléka
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 380 gramů hladké mouky
- bílá čokoláda (na ozdobu)
Postup
- V hluboké misce si utřeme máslo spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem.
- Do směsi přidáme žloutky, jeden po druhém.
- Jakmile je směs promíchaná, přidáme mléko, mouku a pudinkový prášek.
- Vzniklé těsto dáme do cukrářského pytlíku.
- Pomocí pytlíku a nástavců tvoříme z těsta tvary, které umisťujeme na plech opatřený pečícím papírem.
- Hotový plech dáme do trouby předehřáté na 180 stupňů.
- Sušenky pečeme po dobu 12 minut.
- Ve vodní lázni si mezitím rozpustíme bílou čokoládu.
- Hotové sušenky postupně namáčíme do rozpuštěné čokolády.
Poznámky
- Doba pečení se liší v závislosti na tvaru a tloušťce zvolených sušenek.
- Hotové sušenky můžeme slepit za pomoci marmelády.