Dokonalý pokrm pro celou rodinu, to je Halloumi na Rajčatovém kari se špenátem. I když je to kari, tak toto kari není pikantní, proto ho můžou i menší děti. Tento pokrm je perfektní volba pro ty, kteří hledají bezmasý pokrm. Další benefit tohoto pokrmu je jeho rychlost, hotový do 25 minut. Tím pádem Halloumi na rajčatovém kari se špenátem je dokonalý pokrm ve všedním týdnu, kdy není tolik času na vyvařování.
Halloumi sýr jsem doposud využívala především do salátů. Našla jsem pak recept na Halloumi na Rajčatovém kari se špenátem a musela jsem vyzkoušet. Toto jídlo, je neskutečně chutné a rychlé na uvaření. Uvidíte, že si toto kari zamilujete nejen vy, ale i vaše děti. My jsme masožravá rodina, ale nikomu maso nechybělo. Velmi jsme si všichni pochutnali a určitě je to další favorit v našem jídelníčku. Vhodná příloha k tomuto pokrm je buď dušená rýže nebo naan.
Recept na Halloumi na Rajčatovém Kari se Špenátem
Příprava zabere 5 minut, vaření 20 minut.
Potřebné suroviny:
- 225 g halloumi, nakrájený na kostičky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 4 stroužky česneku, prolisovaný
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky kurkumy
- 400 g konzervované rajčata
- 100 ml smetany ke šlehání
- 120 g čerstvého baby špenátu
- 2 lžičky cukru
- 1 lžíce garam masaly
Postup:
1. Začneme pracovat na omáčce. Do vyšší pánve dáme nakrájenou cibuli, když zesklovatí přidáme česnek. Jakmile se česnek rozvoní vmícháme kmín, koriandr a kurkumu, vaříme 2 minuty. Poté přidáme konzervované rajčata, vaříme do změknutí rajčat.
2. Nyní přidáme do omáčky smetanu a na nižším stupni tepla vaříme cca 3-4 minuty.
3. Mezitím si nakrájíme sýr halloumi a orestujeme na čisté pánvi do zlatova ze všech stran. Restujeme na 1 lžíci oleje. Jakmile je halloumi opečené, dáme stranou.
4. Dokončíme omáčku, nyní vmícháme do omáčky cukr, garam masalu a špenát. Vše povaříme dokud špenát neovadne. Poté přidáme do omáčky opečený sýr halloumi a povaříme asi 2 minuty a máme hotovo. Dochutíme dle chutí.
Hotovo, podáváme s dušenou rýží nebo plackou Naan.