Dneska si společně uvaříme pikantní, křupavé hot wings! Nevím, jak vy, ale já mám ráda, když si kousnu do křupavého kuřecího křídla. Každý má svůj trik, jak udělat ty nejlepší hot wings. Ukáži vám, můj postup a suroviny z kterých vytvořím výborné křupavé křidýlka. Je to snadné a tak výborné, upřímně jsou mnohem lepší než z fastfoodu.
Hot wings mají svůj původ ve Spojených státech, přesněji v Buffalu, a od té doby se rozšiřují po celém světě. Příprava křupavých křidýlek je opravdu jednoduchá, a zároveň nabízí prostor pro kreativitu. Každý si může přidat tu svoji oblíbenou ingredienci, aby pak hot wings byly pro něj ty nejlepší.
Já vám ukážu takovou klasickou verzi Hot Wings, kterou si každý můžete přizpůsobit dle vašich preferencí a chutí. Pokud rádi experimentujete s kořením, tak u tohoto receptu opravdu můžete využít a upustit svou fantazii a být kreativní. To je právě ta rozmanitost, co dělá hot wings tak úžasným pokrmem. Křidýlka můžeme podávat s čerstvou zeleninou, jako je domácí coleslaw, s nějakým dipem nebo jen s bramborovou kaší.
Ať už je připravujete na oslavu, večeři či jinou slavnost, tak Hot Wings jsou sázkou na jistotu. První věc, která vás možná překvapí je, že v receptu nenajdete strouhanku nebo cornflakesové lupínky, jak si někteří mylně domnívají. Křidýlka se obalují jen v mouce s kořením, vajíčku a pak OPĚT v mouce. Jste překvapeni? Více si řekneme v jednotlivých postupech.
Recept na Domácí Hot Wings
Potřebné suroviny:
- 800 g kuřecích křídel
- 2 hrnky hladké mouky
- 3 lžíce mleté červené papriky (sladké)
- 1 lžíce tymiánu
- 1 lžíce oregána
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce chilli (množství přizpůsobte svým chutím)
- 1 lžíce soli
- 3 vejce
- olej na smažení
Postup:
1. Nejprve si křidýlka očistíme a naporcujeme na menší části. Poté je osolíme.
2. Do mísy si dáme hladkou mouku do které přimícháme veškeré koření – tymián, oregáno, červenou papriku, chilli, sůl, sušený česnek. Vše pořádně promícháme. V další míse rozšleháme vajíčka se špetkou soli.
3. Nyní jdeme obalovat jednotlivé části křídel. Nejprve křídlo obalíme v mouce s kořením, poté obalíme ve vejci a následně OPĚT vrátíme do mouky s kořením. Takto obalené křídlo je připravené na smažení.
4. Smažíme v rozpáleném oleji, v hlubší pánvi, aby křídla byly téměř celá v oleji. Smažíme z obou stran do zlatavé barvy. Pozor, smažíme pomalu, aby nebyly křídla syrové. Smažíme cca 5 minut z každé strany.
Hotové Hot Wings pořádně okapeme od oleje a můžeme podávat s oblíbenou přílohou.
Dobrou chuť.