Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

Tento recept na hovězí špičky v houbové omáčce kombinuje jemné dušené hovězí maso se slaninou a portobello žampiony v lahodné omáčce z červeného vína. Jde o ideální komfortní jídlo, které zasytí celou rodinu. Recept je jednoduchý na přípravu a díky dlouhému dušení se maso rozpadá na vidličce.

Začneme tím, že osmažíme kousky slaniny na střední teplotě, dokud nejsou křupavé. Slaninu odložíme stranou a v tuku ze slaniny osmažíme osušené kousky hovězího masa, dokud nejsou ze všech stran opečené. Přidáme cibulový a česnekový prášek a houby, které necháme lehce opéct. Na pánvi pak připravíme omáčku z červeného vína a hovězího vývaru, kterou zahušťujeme směsí kukuřičného škrobu a studené vody. Vše přelijeme přes maso, přidáme slaninu, přikryjeme fólií a pečeme v troubě na 350 °F (175 °C) přibližně 2 hodiny. Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami.

Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Hovězí maso na houbách s výbornou, silnou omáčkou

Recept na hovězí špičky s houbovou omáčkou

Autor receptu: Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 2 hodiny
Celkový čas 2 hodiny 15 minut
Porcí 8 porcí
Jemné hovězí špičky dušené s houbami a slaninou v omáčce z červeného vína jsou dokonalým komfortním jídlem pro chladné večery

Potřebné vybavení

  • Litinová pánev
  • Pekáč
  • Alobal

Suroviny

  • 1,4-1,8 kg hovězího masa ( )
  • 6-8 plátků slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ½ šálku suchého červeného vína
  • 2 šálky horké vody
  • 2 lžičky bujónového hovězího základu
  • 950 ml portobello žampionů (nakrájené)
  • 1 lžička cibulového prášku
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 šálek studené vody

Postup 

  • Slaninu osmažíme na střední teplotě do křupava. Odložíme stranou.
    Smažení

    Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Příprava hovězího masa na houbách

  • V tuku ze slaniny opečeme na pánvi osušené kousky hovězího masa ze všech stran.
    Maso

    Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Maso připravené na pánvi

  • Maso přendáme do pekáče a posypeme cibulovým a česnekovým práškem.
  • Na pánvi lehce orestujeme houby a přidáme je k hovězímu masu spolu se slaninou.
    Houby

    Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Houby připravené na hovězí na houbách

  • Na pánvi přivedeme červené víno k varu a přidáme horký vývar. Přimícháme kukuřičný škrob rozpuštěný ve studené vodě.
    Hovězí na houbách

    Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Hovězí maso na houbách s výbornou, silnou omáčkou

  • Omáčku přelijeme přes maso a houby, zakryjeme alobalem a pečeme při 175 °C 2 hodiny.
    Hovězí na houbách

    Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Hovězí maso na houbách s výbornou, silnou omáčkou

  • Podáváme s bramborovou kaší, rýží nebo těstovinami.
    Hovězí na houbách

    Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Hovězí maso na houbách s výbornou, silnou omáčkou

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 120 Kč
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: houby, hovězí maso, hovězí na houbách, silná omáčka z vína


Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest