Katova hovězí polévka patří k nekoncentrovanějším vývarům z hovězího masa. Je typická svojí silnou a výraznou chutí. Samozřejmě se vývar vaří se zeleninou, ta se však zpravidla přidává do polévky až těsně před koncem vaření. Tento katův vývar je čím dál více oblíbenější také díky rychlé dávce energie, která vás probudí a dodá vitalitu. Uvařte si tuto luxusní polévku před plánovanou oslavou nebo náročnou společenskou událostí, druhý den vám přijde vhod. Pokud máte rádi pikantní jídla, místo červené papriky přidejte trochu chilli dle vlastní chuti.

Recept na katovu hovězí polévku

Ingredience pro přípravu

  • 1 kg hovězího krku
  • 3 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce vepřového sádla
  • 70 g rajčatového protlaku
  • tymián
  • rozmarýn
  • mletá červená papriky nebo chilli
  • sůl a pepř
  • 2 mrkve
  • 1/4 celeru
  • 4 petržele
  • 1 žlutá paprika
  • 2 l hovězího vývaru
  • hladkolistá petrželka

Postup přípravy

1. Nadrobno si nakrájíme cibuli a maso nakrájíme na kostičky.

Maso nakrájíme na kostičky.
Zdroj obrázku: Recepty bez brepty, Maso nakrájíme na kostičky.

2. Maso si osolíme, opepříme a dochutíme tymiánem a rozmarýnem.

3. Česnek nasekáme na malé kousky a v hrnci si rozpálíme vepřové sádlo.

4. Jakmile je sádlo rozpuštěné, orestujeme si na něm cibuli a k té poté přidáme česnek.

5. Spolu opékáme dozlatova a následně přimícháme rajčatový protlak.

6. Restujeme spolu asi 5 minut a dále přidáme do hrnce maso.

Restujeme spolu asi 5 minut a dále přidáme do hrnce maso.
Zdroj obrázku: Recepty bez brepty, Restujeme spolu asi 5 minut a dále přidáme do hrnce maso.

7. Maso restujeme a jakmile pustí šťávu, přisypeme lžíci červené mleté papriky nebo chilli.

8. Restujeme jenom chvilku, abychom papriku nepřipálili a nyní vše zalejeme hovězím vývarem.

Přilejeme hovězí vývar.
Zdroj obrázku: Recepty bez brepty, Přilejeme hovězí vývar.

9. Vaříme tak dlouho, abychom měli měkké maso a mezitím si očistíme a nakrájíme zbytek zeleniny na menší kostičky.

Zeleninu nakrájíme na kostičky.
Zdroj obrázku: Recepty bez brepty, Zeleninu nakrájíme na kostičky.

10. Přibližně 15 minut před dovařením přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme pod pokličkou dalších 15 minut.

11. Nakonec ještě osolíme a opepříme dle potřeby a přidáme nasekanou petrželku.

Nakonec ještě osolíme a opepříme dle potřeby a přidáme nasekanou petrželku.
Zdroj obrázku: Recepty bez brepty, Nakonec ještě osolíme a opepříme dle potřeby a přidáme nasekanou petrželku.
Katova hovězí polévka.
Zdroj obrázku: Recepty bez brepty, Katova hovězí polévka.

Skvělá na zahřátí

Katova hovězí polévka je ideální volba pro zahřátí a doplnění energie. Bohatá chuť a aroma vás okouzlí a pochutnají si na ni všichni členové rodiny. Tato tradiční polévka je v mnoha rodinách slavnostním základem a jistotou, že všem bude chutnat.

Nejlepší polévky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Polévky!
Nejlepší polévky z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest