Domácí pribináček je oblíbený a jednoduchý dezert, který si můžete připravit během pár minut. Tento recept kombinuje jemný tvaroh, šlehačku a vanilkový cukr, což vytváří krémový a sladký dezert, který je ideální pro všechny věkové kategorie. Ozdobený čerstvým ovocem a nastrouhanou čokoládou se stává dokonalou lahůdkou. Rychlý na přípravu, přesto velmi chutný – tento pribináček si zamilujete.
Vše začíná smícháním jemného tvarohu s vanilkovým cukrem
Příprava domácího pribiňáčku je rychlý a jednoduchý způsob, jak si vychutnat tento oblíbený český dezert doma z vlastních ingrediencí. Smícháme jemný tvaroh s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem, které dodají směsi sladkost a jemnou vanilkovou vůni. Poté se přidá smetana ke šlehání, která se spolu s tvarohem šlehá na nejvyšší rychlost, dokud nevznikne hustý a krémový pribiňáček. Po vyšlehání si směs rozdělíme do jednotlivých misek a dozdobíme dle vlastní fantazie – například čerstvým ovocem a nastrouhanou čokoládou. Vznikne oblíbený rodinný dezert.
Recept na domácí tvarohový pribináček s ovocem a čokoládou
Potřebné vybavení
- Elektrický šlehač
- Struhadlo na čokoládu
Suroviny
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 ks vanilkového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
- nastrouhaná čokoláda (na ozdobu)
- ovoce (jahody, maliny, borůvky)
Postup
- Do mísy vložíme měkký tvaroh, vanilkový cukr, moučkový cukr a smetanu ke šlehání.
- Pomocí elektrického šlehače šleháme směs na nejvyšší rychlost, dokud nezískáme hustý a krémový pribináček.
- Hotový pribináček rozdělíme do jednotlivých misek.
- Ozdobíme čerstvým ovocem podle chuti (jahody, maliny, borůvky) a nastrouhanou čokoládou.
- Dezert je připraven k podávání ihned po dokončení.