5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Připravte si lahodnou domácí zmrzlinu s čokoládovými lupínky a sušeným ovocem. Tento recept je rychlý a snadný, ideální pro horké letní dny nebo jako sladká pochoutka kdykoli během roku.

Osvěžující sladká pochoutka, která nevyžaduje pečení. Tento nepečený zmrzlinový dezert je osvěžující a velmi snadný na přípravu. Kombinace smetany, kyselé smetany a kondenzovaného mléka tvoří krémový základ, který se harmonicky snoubí s čokoládovými lupínky a sušeným ovocem. Příprava je rychlá a snadná – za pouhé dvě minuty máte směs připravenou k nalití do formiček. Poté už stačí jen nechat dezert několik hodin v mrazničce. Můžete variabilně přidávat čerstvé ovoce nebo změnit poměr ingrediencí dle vlastních preferencí a vznikne vám tak vlastní receptura.

Tipy a variace receptu:

  • Čerstvé ovoce: Pokud máte rádi čerstvé ovoce, můžete do směsi přidat čerstvé jahody, borůvky nebo maliny pro osvěžující letní chuť.
  • Ořechy: Přidání nasekaných ořechů, jako jsou mandle, vlašské ořechy nebo lískové ořechy, dodá zmrzlině příjemnou křupavost.
  • Přidání sirupu: Přidejte trochu čokoládového nebo karamelového sirupu do směsi pro extra sladkost a chuť.
Zdroj obrázku: Dicas e receitas do França, Vmíchání ingrediencí do dezertu

Recept na dezert ze smetany a kondenzovaného mléka

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Doba odpočinku v mrazáku 8 hodiny
Celkový čas 8 hodiny 15 minut
Porcí 4 porce
Domácí zmrzlina, která je hotová během několika minut, překvapí svou chutí

Suroviny

  • 100 gramů zakysané smetany
  • 60 gramů čokoládových lupínků
  • 120 gramů kondenzovaného mléka
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání
  • 1 balení sušeného ovoce

Postup 

  • Do mísy mixéru dejte zakysanou smetanu.
  • Přidejte kondenzované mléko a smetanu ke šlehání.
  • Pomocí elektrického mixéru míchejte směs na nejvyšší otáčky, dokud není hladká a krémová.
    Smetanový dezert - mléko

    Zdroj obrázku: Dicas e receitas do França, Přidání mléka do dezertu

  • Do směsi přidejte balení sušeného ovoce podle vaší chuti.
  • Dobře promíchejte, aby se ovoce rovnoměrně rozprostřelo po celé směsi.
  • Ke směsi přidejte čokoládové lupínky a znovu důkladně promíchejte.
    Smetanový dezert - čokoláda

    Zdroj obrázku: Dicas e receitas do França, Vmíchání čokolády do dezertu

  • Připravenou směs nalijte do plastových skleniček nebo do plastového obalu od zmrzliny. Můžete použít také formy na zmrzlinu, pokud je máte k dispozici.
  • Uzavřete nádoby víčky nebo potravinářskou fólií, aby se zmrzlina neznečistila jinými pachy z mrazáku.
  • Dejte směs do mrazáku minimálně na 3 hodiny, aby zmrzlina ztuhla. Ideální je nechat ji v mrazáku přes noc pro nejlepší konzistenci.
    Smetanový dezert - kelímky

    Zdroj obrázku: Dicas e receitas do França, Kelímky s dezertem

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Můžete použít různé druhy sušeného ovoce, například rozinky, sušené brusinky, nebo sušené meruňky.
Cena: do 60 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: domácí zmrzlina, kondenzované mléko, smetana, zmrzlina
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest