Příprava laskonek s pařížským krémem je skvělým způsobem, jak udělat dojem na rodinu nebo přátele. Tento dezert je velmi elegantní a zároveň nabízí neodolatelnou kombinaci chutí a textur. Křupavé laskonky kontrastují s krémovou čokoládovou náplní, což vytváří perfektní souhru sladkosti a bohatosti. Při přípravě těchto laskonek se vrátíte k tradičním cukrářským technikám, které ale nezklamou ani v dnešní době. Pařížský krém dodává laskonkám trochu luxusu, takže jsou vhodné nejen na běžné odpolední posezení, ale i na slavnostní příležitosti.

Recept na ořechové laskonky

Ingredience pro přípravu

Korpus:

  • 6 bílků
  • 330 g cukru
  • 170 g mletých ořechů

Krém:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 150 g cukru
  • 200 g hořké čokolády
  • 250 g másla

Postup přípravy

1. První den rozehřejeme v hrnci čokoládu ve smetaně s cukrem a poté přidáme rozehřát máslo a dáme zchladit do lednice.

2. Ve vodní lázni, tak aby se vrchní hrnec nedotýkal hladiny vody, budeme 15 minut šlehat bílky s cukrem.

3. Nyní do tuhého sněhu přimícháme ořechy.

K sněhu přimícháme ořechy.
Ke sněhu přimícháme ořechy.

4. Z bílkové směsi pomocí dvou lžic nebo formy vytvarujeme laskonky na plech vyložený pečicím papírem potom pečeme v předehřáté troubě na 130 stupňů 12-15 minut.

Pomocí lžic nebo formy vytvarujeme laskonky.
Pomocí lžic nebo formy vytvarujeme laskonky.

5. Upečenému korpusu snížíme teplotu na 80 stupňů a následně je ještě 40 minut sušíme v troubě.

6. Druhý den vyšleháme z připravené šlehačky pařížský krém poté ho naneseme. Na polovinu laskonek a druhou polovinou jej přiklopíme.

Naneseme pařížský krém.
Naneseme pařížský krém.

Tip na závěr

Hotové laskonky uložte do krabičky a nechte je několik hodin (nebo přes noc) uležet v chladničce. Krém hezky zvláční křehké korpusy a chuť se propojí. Před podáváním je lehce poprášíme moučkovým cukrem nebo ozdobíme ořechy.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest