Recept na večeři pro celou rodinu během chvilky. To je sen každé hospodyňky. Většina dětí zbožňuje špagety, není důvod jim je nedopřát s tou chutnou směsí z mletého masa. Špagety chutnají skvěle k obědu i večeři, zasytí celou rodinu. Připravíme je navíc na másle, jsou tedy jemné a lahodné. Dobře se doplňují s hovězí masovou směsí, čerstvými rajčaty a olivami. Pokud máte raději jiný typ těstovin, uvařte klidně kolínka, vrtule atd. Na špagetách však lépe zůstává směs.

Recept na špagety na másle s mletým masem

Ingredience pro přípravu

  • 500 g špaget
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 200 g cherry rajčat
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • vypeckované olivy
  • sůl a pepř
  • oregano
  • čerstvé bylinky dle chuti

Postup přípravy

1. Ve velkém hrnci si dle návodu na obalu uvaříme špagety do “al dente”.

2. V hlubší pánvi si na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.

3. Přidáme nasekaný česnek, promícháme a chvíli restujeme.

4. Dále do pánve přidáme mleté maso, vše pořádně promícháme a opečeme.

5. Nyní směs okořeníme a osolíme, případně můžeme přidat chilli dle chuti. Promícháme.

6. Nakrájíme si cherry rajčata a smícháme se směsí.

7. Pokud chceme, můžeme ke směsi přihodit čerstvé bylinky a olivy.

8. Pořádně promícháme a odstavíme, podáváme teplé.

Jak na těstoviny “al dente”?

Špagety al dente.
Zdroj obrázku: depositphotos, Špagety al dente.
  • článek o správném vaření těstovin al dente

Vaření těstovin al dente je ve skutečnosti velmi snadné a běžné. Al dente znamená “na zub”, což je označení uvařených těstovin pevných na skus. Takto uvařených těstovin docílíme tak, že vaření zkrátíme o 1-2 minuty, než je uvedeno na obalu.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest