Recept na večeři pro celou rodinu během chvilky. To je sen každé hospodyňky. Většina dětí zbožňuje špagety, není důvod jim je nedopřát s tou chutnou směsí z mletého masa. Špagety chutnají skvěle k obědu i večeři, zasytí celou rodinu. Připravíme je navíc na másle, jsou tedy jemné a lahodné. Dobře se doplňují s hovězí masovou směsí, čerstvými rajčaty a olivami. Pokud máte raději jiný typ těstovin, uvařte klidně kolínka, vrtule atd. Na špagetách však lépe zůstává směs.
Recept na špagety na másle s mletým masem
Ingredience pro přípravu
- 500 g špaget
- 400 g mletého hovězího masa
- 200 g cherry rajčat
- 3 lžíce másla
- 1 lžička červené papriky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- vypeckované olivy
- sůl a pepř
- oregano
- čerstvé bylinky dle chuti
Postup přípravy
1. Ve velkém hrnci si dle návodu na obalu uvaříme špagety do “al dente”.
2. V hlubší pánvi si na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
3. Přidáme nasekaný česnek, promícháme a chvíli restujeme.
4. Dále do pánve přidáme mleté maso, vše pořádně promícháme a opečeme.
5. Nyní směs okořeníme a osolíme, případně můžeme přidat chilli dle chuti. Promícháme.
6. Nakrájíme si cherry rajčata a smícháme se směsí.
7. Pokud chceme, můžeme ke směsi přihodit čerstvé bylinky a olivy.
8. Pořádně promícháme a odstavíme, podáváme teplé.
Jak na těstoviny “al dente”?
- článek o správném vaření těstovin al dente
Vaření těstovin al dente je ve skutečnosti velmi snadné a běžné. Al dente znamená “na zub”, což je označení uvařených těstovin pevných na skus. Takto uvařených těstovin docílíme tak, že vaření zkrátíme o 1-2 minuty, než je uvedeno na obalu.