Jste už unavení ze stále stejných starých snídaní? Chcete proměnit své ranní chvíle v gurmánské zážitky? Turecká kuchyně je plná překvapivých a lahodných kombinací, které vás nadchnou. Kombinace jogurtu a vajec mě ze začátku trošku děsila, ale poté, co jsem četla nadšené recenze od tolika lidí, jsem se rozhodla to zkusit. A musím říct, že jsem nadšená. Recept na Turecká vejce jsou skutečně pecka!

Jemný jogurt, měkké vajíčko (volské oko nebo pošírované vejce) a pikantní máslová omáčka tvoří dokonalou symfonii chutí. Tento pokrm je nejen lahodný, ale také snadný a rychlý na přípravu, což je geniální. Použití řeckého jogurtu navíc zajišťuje vysoký obsah bílkovin a probiotik, což z něj činí zdravou volbu pro začátek dne.

Shrneme si důvody, proč turecká vejce vyzkoušet:

  1. Celý recept trvá pouhých 15 minut!
  2. Použitím řeckého jogurtu zajišťuje vysoký obsah bílkovin a probiotik.
  3. Pikantní máslová omáčka s chilli a uzenou paprikou vám krásně zahřeje tělo a dodá energii na celý den.

Důvody známe, tak si pojďme společně tuto výbornou snídani představit krok po kroku.

Recept na Turecká Vejce

Ingredience, které potřebujete:

  • 1 šálek řeckého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • ¼ šálku másla
  • 1 lžíce olivového oleje (na smažení vajec)
  • 1 lžička chilli vloček
  • ½ lžičky uzené papriky
  • 2 vejce
  • Sůl a černý pepř na dochucení
  • Čerstvé bylinky – petrželka a kopr (můžete přidat i mátu a bazalku)

Postup přípravy:

Recept s postupem a ingrediencemi na Turecká vejce ke snídani
Obrázek: cooky.cz, Recept na Turecká vejce ke snídani

1. Jogurt dáme do malé misky, prolisujeme do něj česnek a přidáme špetku soli, dobře promícháme.

2. V malém rendlíku rozpustíme máslo, přidáme chilli vločky a uzenou papriku. Vaříme minutu, než se máslo zpění a získá výraznou vůni, odstavíme z ohně.

3. Na pánvi s trochou olivového oleje uděláme volské oka (kdo preferuje pošírovaná/zastřená vejce návod na přípravu najde zde), dokud nedosáhnete své oblíbené konzistence. Doporučuji nechat žloutky trochu tekuté.

4. Nyní jdeme na sestavení pokrmu. Jogurtovou směs rozdělíme do dvou misek, přidáme hotová vejce (smažená nebo pošírovaná) a vše přelijeme pikantním máslem. Ozdobíme čerstvými bylinkami a ihned podáváme s pita chlebem nebo jiným pečivem dle vašeho výběru.

Hotovo, dobrou chuť a nechte si chutnat!

Tip na rozšíření pokrmu:

  • Přidejte si vejci čerstvou zeleninu, například rajče a okurku.
Nejlepší recepty z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest