Měli jste nějaké jídlo, které jste moc rádi neviděli na talíři před vámi? Pro mě to vždy byla játra. Ale s lety se chutě mění a myslím si, že do pokrmů z jater musí člověk “dorůst”. Ráda bych se dnes s vámi podělila o zajímavou verzi jater na cibulce, které mám moc ráda. Tyto kuřecí játra na cibulce jsou vylepšená a chutnější než klasická verze. Vyzkoušejte je se mnou a napište, jak vám chutnala.
Rozhodla jsem se, že je čas dát játrům druhou šanci. Prolistovala jsem několik receptů a rozhodla jsem se vytvořit z nich svůj recept. Vybrala jsem si na každém receptu, co mě zaujalo nejvíc. Z jednoho receptu jsem vzala formu nakrájené cibule, z dalšího receptu zase použití ingredience a tak dál. Díky těmto kombinacím vzniknul můj recept na játra. Zajímavé na mé verzi kuřecích jater na cibulce je jejich jednoduchost. Déle přidáním sójové omáčky a pepře dostaly játra zajímavý nádech.
Když jsem po 50 minutách servírovala játra rodině, doufala jsem, že uspěji. Nejenže játra nebyla tvrdá jako pověstný beton, ale byla krásně měkká a šťavnatá. Sójová omáčka v kombinaci s cibulí vykouzlila omáčku, která všem moc chutnala. Kuřecí játra na cibulce můžete podávat s klasickou dušenou rýží nebo s hranolkami či vařenými bramborami.
Recept na Kuřecí játra na cibulce
Potřebné suroviny:
- 600 g kuřecích jater (nakrájená na drobno)
- 5 ks cibulí (nakrájené na měsíčky)
- 4 lžíce sojové omáčky kikoman
- 3 – 4 lžíce hladké mouky na obalení jater
- pepř na dochucení
- 2 lžíce rostlinného oleje nebo sádla
- 600 ml vývaru
Postup:
1. Nakrájíme si játra, velikost nechám na vašich preferencích. Pak játra obalíme v mouce. Takto játra orestujeme v hlubší pánvi s rozpáleným olejem.
2. Mezitím co se játra restují, očistíme si cibuli a nakrájíme ji na tenké měsíčky.
3. Když jsou játra opečená ze všech stran přidáme nakrájenou cibuli a restujeme společně asi 5 minut.
4. Po uplynulém čase přilijeme vývar a vaříme asi 20 minut. Poté přilijeme sojovou omáčku a pepř. Vaříme dalších 5 minut.
5. Nyní zkontrolujeme hustotu omáčky, pokud by byla příliš řídká, zahustíme ji moukou. Plus omáčku dochutíme dle chutě.
Hotovo, podáváme s oblíbenou přílohou, u nás je to rýže.
Nezapomeňte s námi sdílet své kuchařské úspěchy a tipy. Některé recepty si zaslouží být šířeny dál a měly by dostat druhou šanci, stejně jako například má játra na cibulce. 😊