5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Lemon Cream Cheese Cake je lahodný dezert, který kombinuje svěžest citrónu s krémovostí smetanového sýra. Tento dort je ideální volbou pro všechny, kteří milují osvěžující a zároveň bohaté chutě. Jeho příprava není příliš složitá, a přesto dokáže ohromit svou jemností a výraznou chutí. Pojďme se podívat na detailní recept, díky kterému si tento dezert zamilujete.

Citronový krémový dort je lahodný a osvěžující dezert

Tento recept kombinuje křehkost sušenek, krémovost smetanového sýra a svěžest citronu, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Příprava začíná zahřátím mléka a smícháním s cukrem, kukuřičným škrobem, citronovou šťávou a kůrou pro vytvoření husté citronové směsi. Smetanový sýr je následně smíchán s cukrem, vanilkovým cukrem a smetanou ke šlehání, aby vznikl krémový základ, který se následně vrství mezi namočené sušenky a vychladlou citronovou směs. Na závěr se celý dezert pokryje hladkou vrstvou citronového želé a ozdobí citronovou kůrou, což mu dodává nejen svěží vzhled, ale i výraznou citrusovou chuť.

Nepřehlédněte: připojte se do naší skupiny pro inspirace do kuchyně na ty nejlepší Nejlepší koláče, buchty a zákusky

Tipy na dokonalý citronový dezert

  • Používejte čerstvé ingredience: Kvalitní a čerstvé ingredience jsou základem úspěchu. Použijte čerstvé citrony, které dodají dortu nejlepší chuť.
  • Přesné měření: Dodržujte přesné množství ingrediencí podle receptu. Přesné měření zajistí, že dort bude mít správnou konzistenci a chuť.
  • Důkladné promíchání: Ujistěte se, že všechny ingredience jsou důkladně promíchány. Smetanový sýr, cukr a vejce by měly tvořit hladkou a krémovou směs bez hrudek.
  • Pokojová teplota: Nechte smetanový sýr a vejce dosáhnout pokojové teploty, než je začnete používat. Pomůže to dosáhnout hladší a krémovější konzistence.
  • Citronová kůra a šťáva: Použijte jemně nastrouhanou citronovou kůru pro intenzivní chuť a čerstvou citronovou šťávu pro svěžest. Ujistěte se, že kůra není příliš hrubá, aby se v dortu dobře rozpustila.
  • Postupné přidávání vajec: Přidávejte vejce do směsi jedno po druhém a důkladně je zapracujte. Tento krok pomůže dosáhnout hladší a rovnoměrnější směsi.
  • Nechte dort vychladnout v troubě: Po upečení nechte dort vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky. Postupné chlazení pomůže zabránit prasklinám na povrchu dortu.
Zdroj obrázku: kiloretete, Lemon cream cheese cake perfektní dezert pro milovníky citrónů

Recept na dokonalý citronový dort

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Doba odpočinku v lednici 8 hodiny
Celkový čas 8 hodiny 20 minut
Porcí 12 porcí
Vyzkoušejte tento recept citronový dezert, který je lahodný a osvěžující. A potěšte vaše chuťové buňky i srdce.

Suroviny

Ingredience potřebné na citronovou směs:

  • 500 mililitrů mléka
  • 100 gramů cukru
  • 50 gramů kukuřičného škrobu
  • 100 mililitrů citronové šťávy
  • 3 gramů citronové kůry

Ingredience potřebné na smetanový krém:

  • 100 gramů smetanového sýra
  • 35 gramů cukru
  • 250 mililitrů smetany ke šlehání

Ingredience potřebné na polevu:

  • 150 gramů citronové želé
  • citronová kůra

Postup 

  • V menším hrnci zahřejte mléko na střední teplotu. Jakmile se mléko začne ohřívat, přidejte cukr a kukuřičný škrob. Dobře promíchejte metličkou, aby se všechny ingredience spojily.
  • Poté přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Pokračujte v míchání, dokud směs nezačne vřít.
  • Snižte teplotu a vařte, dokud směs nezhoustne na konzistenci krému.
  • Jakmile dosáhnete požadované hustoty, odstavte hrnec z ohně a nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Do hluboké mísy dejte smetanový sýr, cukr, vanilkový cukr a smetanu ke šlehání. Míchejte elektrickým šlehačem asi jednu minutu, dokud směs nezačne být krémová.
  • Pokračujte v míchání a postupně přilévejte tekutou smetanu. Směs míchejte, dokud není hladká a dobře propojená.
  • Připravený krém přendejte do cukrářského sáčku a dejte do chladničky, aby se ochladil a zpevnil.
    Lemon cream cheese cake osvěžující dezert pro každou příležitost

    Zdroj obrázku: kiloretete, Lemon cream cheese cake snadný recept na luxusní dezert

  • Sušenky namočte krátce do mléka, aby změkly, ale nerozpadly se. Položte první vrstvu sušenek na dno skleněné nebo keramické misky.
  • Na vrstvu sušenek rovnoměrně naneste polovinu vychladlé citronové směsi. Opakujte s další vrstvou namočených sušenek a zbytkem citronové směsi, dokud nevyčerpáte všechny ingredience.
    Lemon cream cheese cake sladký dezert s osvěžujícím nádechem

    Zdroj obrázku: kiloretete,Lemon cream cheese cake jak udělat krémový dort s citrónem

  • V hrnci na mírném ohni rozehřejte citronové želé podle pokynů na obalu. Míchejte, dokud se želé zcela nerozpustí a nevytvoří hladkou směs.
  • Nechte želé mírně vychladnout, ale ještě tekuté ho rovnoměrně rozetřete na povrch dezertu. Tím zajistíte, že všechny vrstvy budou pevně držet pohromadě.
  • Na vrstvu želé naneste připravený smetanový krém z cukrářského sáčku a rovnoměrně ho rozetřete po celém povrchu dezertu.
  • Dezert ozdobte nastrouhanou citronovou kůrou, která dodá svěžest a dekorativní vzhled.
  • Hotový dezert vložte do ledničky a nechte ho chladit několik hodin, nejlépe přes noc, aby se chutě propojily a dezert získal správnou konzistenci.
    Lemon cream cheese cake svěží a krémová pochoutka

    Zdroj obrázku: kiloretete, Lemon cream cheese cake recept který okouzlí vaše chuťové buňky

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 120 Kč
Chod: Sladké
Kuchyně: Česká, Italská
Klíčové slovo: citrón, citrónová kůra, citronová šťáva, citrónový dort, dezert


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest