K přípravě těchto chutných kapsiček s jablky podle receptu potřebujete mimo jiné 1 jablko a 1 vejce. Nejsou potřebné speciální kulinářské dovednosti. Výsledek je nadmíru chutný a příjemně vás překvapí. Děti si je rády vezmou s sebou do školy na svačinu. Bohatá vaječná textura se totiž výborně doplňuje s přirozenou sladkostí jablek. Čeká vás chutný gastronomický zážitek, který je nutričně vyvážený a skvělým zdrojem energie.

Recept na jablečné kapsičky

Délka pečení v troubě 20 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 1 větší jablko
  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžíce cukru (pro karamelizaci jablka)
  • 1 lžíce másla (k uvaření jablka)
  • 1 vejce
  • 8 g vanilkového cukru
  • 50 g cukru (do těsta)
  • 2 lžíce mléka
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 4 g prášku do pečiva
  • špetka skořice
  • moučkový cukr

Postup přípravy jablek

1. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky.

2. V pánvi si promícháme nakrájené jablko, cukr, skořici a lžíci másla.

V pánvi si promícháme nakrájené jablko, cukr, skořici a lžíci másla.
Zdroj obrázku: Receitassalgadas, V pánvi si promícháme nakrájené jablko, cukr, skořici a lžíci másla.

3. Jablečnou směs restujeme na středním plameni dozlatova, dokud nezkaramelizují.

4. Poté necháme zchladnout a dáme se do přípravy těsta.

Postup přípravy těsta

1. Ve velké míse promícháme a ušleháme vejce se špetkou soli, vanilkový cukr a 50 g cukru.

2. Jakmile máme krém, přidáme mléko, rozpuštěné máslo a promícháme.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

3. Dále přisypeme směs mouky a prášku do pečiva a vypracujeme těsto.

4. Hněteme, dokud nemáme vláčné a měkké těsto.

Dokončení

1. Na pomoučněné pracovní ploše těsto rozválíme a vykrojíme kolečka.

Na pomoučněné pracovní ploše těsto rozválíme a vykrojíme kolečka.
Zdroj obrázku: Receitassalgadas, Na pomoučněné pracovní ploše těsto rozválíme a vykrojíme kolečka.

2. Na 1 polovinu vykrojených koleček dáme trochu zkaramelizovaných jablek a poté tyto kolečka přeložíme napůl.

3. Okraje prsty utěsníme a tím nám vzniknou kapsy.

Okraje prsty utěsníme a tím nám vzniknou kapsy.
Zdroj obrázku: Receitassalgadas, Okraje prsty utěsníme a tím nám vzniknou kapsy.

4. Troubu si dáme předehřát na 180°C a plech si vyložíme pečícím papírem.

5. Jablečné kapsy pečeme 15 – 20 minut dozlatova a poté vyndáme z trouby a posypeme moučkovým cukrem.

Pečivo plněné ovocem historicky

Tento typ pečiva byl populární již ve starověkém Římě, později ve středověké Evropě. Dle statistik se ale v současnosti jedná o dezert, který se těší největší popularitě v Severní Americe. Zejména pak během podzimních měsíců, kdy je sezóna jablek v plném proudu a skořice se pro toto období náramně hodí.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest