Kdo má rád červenou řepu, určitě si tuto pomazánku zamiluje. Je specifická svojí chutí a nejvíc známá jako naložená v nálevu, anebo méně známá s octem a křenem. Ale o tom jindy, teď si představíme právě z této velice zdravé ingredience pomazánku ve 3 variantách. Variantu pro děti od 8 měsíců, pro děti od 1 roku a fit variantu, která je navíc ohromně levná. Pomazánka se hodí jako lehká večeře, taky na svačinu anebo jako zajímavá verze na chlebíčky.

Recept na Fit pomazánku z červené řepy i pro nejmenší

Ingredience pro děti od 8 měsíců

  • 50 g vařené nebo pečené červené řepy
  • 100 g sýru Lučina
  • pár kapek citrónu

Ingredience pro děti od 1 roku a dospělé

  • 150 g pečené nebo vařené červené řepy
  • 300 g sýru Lučina
  • 100 g Balkánského sýra
  • 3 stroužky česneku
  • pár kapek citrónu 
  • sůl
  • pepř

Ingredience fit verze do 50 Kč

  • 150 g pečené nebo vařené červené řepy
  • 300 g odtučněného tvarohu
  • 100 g Balkánského sýra
  • 3 stroužky česneku
  • pár kapek citrónu 
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy řepy

1. Červenou řepu si upečeme v troubě, uvaříme anebo koupíme tu předvařenou.

Při pečení postupujeme tak, že troubu si předehřejeme na 200 stupňů, oloupanou červenou řepu zabalíme spolu s oloupaným česnekem do alobalu a dáme péct na 45min-1h, dokud není řepa měkká. Poté ji necháme vychladnout.

Postup přípravy pomazánky pro děti od 8 měsíců

1. Řepu si. nastrouháme na jemném struhadle.

2. Přidáme Lučinu a pár kapek citrónu, pořádně promícháme.

Ingredience pořádně promícháme.
Ingredience pořádně promícháme.

Postup přípravy pomazánky pro děti od 1 roku a dospělé

1. Řepu si nastrouháme na jemném struhadle.

2. Přidáme Lučinu, pár kapek citrónu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a promícháme.

3. Nakonec do pomazánky nadrobíme Balkánský sýr a promícháme.

Všechny ingredience smícháme.
Všechny ingredience smícháme.

Postup přípravy fit pomazánky do 50 Kč

1. Řepu si nastrouháme na jemném struhadle.

2. Přidáme tvaroh, pár kapek citrónu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a promícháme.

3. Nakonec do pomazánky nadrobíme Balkánský sýr a promícháme.

Podávání

Hotovou pomazánku přendáme do misky a ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Podáváme s čerstvým pečivem, krekry, nebo jako přílohu k masovým pokrmům.

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest