Vrstvy krémového jogurtu prokládané šťavnatými jahodami a jemnými piškoty. V každém soustu se ukrývá dokonalá harmonie chutí a jde bezesporu o dezert, kterým nepohrdne řádný milovník sladkého. Navíc už podle ingrediencí je jasné, že příprava zabere maximálně pár minut. Podle mého názoru je to skvělý dezert například během léta na zahradní posezení s rodinou nebo kamarády, ale i přes rok jako lehký dezert. Navíc si sami podle vaší chuti nastavíte, kolik cukru použijete. Jahody s piškoty jsou sladké samy o sobě, záleží tedy čistě na vás.

Tento jogurtový pohár je jak lahodný, tak vizuálně atraktivní. Nezapomeňte ho však servírovat v pěkných sklenicích k tomu určených. Poté se vám dostane pohledu na luxusní pochoutku, který by se nádherně vyjímala v pultu dobré cukrárny.

Recept na jogurtový pohár s jahodami a piškoty

Ingredience pro přípravu

  • 250 g plnotučného tvarohu z vaničky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • cukr (podle chuti)
  • jahody
  • piškoty
  • vaječný koňak

Na vrch:

  • kakao na posyp
  • jahody
  • čokoládové jazýčky nebo sušenky

Postup přípravy

1. Nejdříve si smetanu ušleháme do tuha.

2. Poté k ní přidáme cukr dle chuti. tvaroh a znovu prošleháme.

3. Poté do skleniček na střídačku vkládáme krém a piškoty namočené ve vaječném koňaku.

Recept na ovocný pohár

Ovocný pohár s mixem lesního ovoce – piškot s lahodným krémem

4. Po obvodu skleničky vyskládáme rozkrojené jahody.

5. Povrch zarovnáme a posypeme přes jemné sítko kakaem.

6. Ozdobíme jahodou a čokoládovým jazýčkem nebo podle fantazie sušenkou.

Další z variant jogurtového poháru.
Foto: freepik.com, Další z variant jogurtového poháru.

Tipy na další vylepšení jogurtového poháru

Další ovocné vrstvy: Použijte i další druhy ovoce jako borůvky, maliny nebo i mango.

Oříškové máslo: Přidejte lžičku arašídového nebo mandlového másla pro intenzivní chuť.

Pro křupavější efekt přidejte místo piškotu müsli.

To nejlepší na konec – zamíchejte do tvarohu nastrouhanou čokoládu.

Zajímavost na závěr: Jogurtové poháry byly hitem již během 18. století. Ve světových kuchyních existovaly různé varianty a nejznámější je francouzské „parfait“ – neboli dezert z jogurtu a smetany s ovocem a müsli

Obrázek receptu na Ovocný pohár z borůvek - borůvková pěna

Ovocný pohár z borůvek: lehká borůvková pěna

Foto a recept: Romana Rubášová, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest