Toto voňavé cukroví s nádechem Vánoc je jednou z variací na klasické linecké cukroví. Je ovšem svým způsobem originální, jelikož spojuje jemnost lineckého těsta s vůní perníkového koření. Všichni určitě dobře znáte jak perníčky, tak linecké cukroví, ale co tak spojit tyhle dvě cukroví dohromady a zkusit upéct něco nového, co tyhle dvě skvělé chutě a vůně spojí?
Existuje spousta obnovených nebo zmodernizovaných receptů, ale spojení dvou klasických cukroví vás nejen překvapí svojí chutí, ale i vůní, která se rozjede po celém vašim domově a přinese nádech a pohodu nynějšího adventního času.
Recept na Linecké s chutí perníku, slepované džemem
Ingredience k přípravě
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 200 g másla
- 1 balíček vanilkovho cukru
- 1 KL perníkového koření
- 1 KL skořice
- citrónová kůra
- kakaově-skořicová poleva
Postup
1. Vyrobíme si drobenku z mouky, cukru vanilky, skořice, perníkového koření a másla.
2. Poté přidáme citrónovou kůru a žloutky a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme do druhého dne odpočívat v lednici.
3. Těsto na 2x vyválíme a vykrajujeme kolečka, která pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut.
4. Doporučujeme nechat pár dní odležet a poté slepovat džemem.
5. Slepená kolečka namáčíme v kakaově-skořicové polevě.
Tip na výrobu kakaově-skořicové polevy
Pokud tuto polevu neseženete v obchodě, máme pro vás tip na její výrobu, která je snadná. Získáte jí smícháním 3 PL mléka nebo smetany 50 g rozpuštěného másla, poté přidáte 100 g moučkového cukru, 3 PL kvalitního kakaa a 1/2 KL skořice.