Toto voňavé cukroví s nádechem Vánoc je jednou z variací na klasické linecké cukroví. Je ovšem svým způsobem originální, jelikož spojuje jemnost lineckého těsta s vůní perníkového koření. Všichni určitě dobře znáte jak perníčky, tak linecké cukroví, ale co tak spojit tyhle dvě cukroví dohromady a zkusit upéct něco nového, co tyhle dvě skvělé chutě a vůně spojí?

Existuje spousta obnovených nebo zmodernizovaných receptů, ale spojení dvou klasických cukroví vás nejen překvapí svojí chutí, ale i vůní, která se rozjede po celém vašim domově a přinese nádech a pohodu nynějšího adventního času.

Recept na Linecké s chutí perníku, slepované džemem

Ingredience k přípravě

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 200 g másla
  • 1 balíček vanilkovho cukru
  • 1 KL perníkového koření
  • 1 KL skořice
  • citrónová kůra
  • kakaově-skořicová poleva

Postup

1. Vyrobíme si drobenku z mouky, cukru vanilky, skořice, perníkového koření a másla.

2. Poté přidáme citrónovou kůru a žloutky a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme do druhého dne odpočívat v lednici.

3. Těsto na 2x vyválíme a vykrajujeme kolečka, která pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut.

Odležené těsto vyválíme.
Odležené těsto vyválíme.

4. Doporučujeme nechat pár dní odležet a poté slepovat džemem.

Upečená kolečka plníme džemem a slepujeme.
Upečená kolečka plníme džemem a slepujeme.

5. Slepená kolečka namáčíme v kakaově-skořicové polevě.

Připravíme kakaově.skořicovou polevu, ve které kolečka namáčíme.
Připravíme kakaově skořicovou polevu, ve které kolečka namáčíme.

Tip na výrobu kakaově-skořicové polevy

Pokud tuto polevu neseženete v obchodě, máme pro vás tip na její výrobu, která je snadná. Získáte jí smícháním 3 PL mléka nebo smetany 50 g rozpuštěného másla, poté přidáte 100 g moučkového cukru, 3 PL kvalitního kakaa a 1/2 KL skořice.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest