Nepečený dort ze tří vrstev, mandarinek a želatiny: Hledáte jednoduchý a osvěžující dezert, který nevyžaduje pečení. Máme pro vás skvělý tip na nepečený dezert s želatinou – žravé řezy, které jsou ideální pro horké letní dny a ještě k tomu je bez mouky. Tento recept na nepečený dortík vás potěší v létě, ale i kdykoli během roku, ovocnou složku můžeme přizpůsobit dle sezónnosti. Tyto řezy jsou lehké, osvěžující a velmi snadné na přípravu.
Výhody nepečených moučníků bez mouky
Nepečené dezerty jsou skvělou volbou, když nechcete trávit hodiny v kuchyni nebo zapínat troubu, obzvlášť v létě. Tyto dezerty jsou rychlé na přípravu a často nabízejí svěží a lehké chutě. Další výhoda je, že jsou ideální pro každou příležitost. Jelikož je tento nepečený moučník bez mouky, tak je vhodný i pro ty, kteří mají intoleranci na lepek. Pojďme se společně podívat, jak si tento nepečený dezert připravit doma.
Recept na Nepečený ovocný dortík s želatinou a mandarinkami
Uvedené množství je do formy 20 x 30cm, délka přípravy 20 minut, délka chlazení minimálně 3 hodiny.
Potřebné suroviny:
- 60 g želatiny v prášku
- 450 ml vody
- 6 vajec (rozdělíme žloutky a bílky zvlášť)
- 9 lžic moučkového cukru
- 6 ks balíčků vanilkového cukru
- 1 lžíce holandského kakaa
- 500 g zakysané smetany
Na závěr:
- 1 balení želatiny od Dr. Oetkera (uděláme dle návodu na obalu)
- ovoce dle vašeho výběru, my máme konzervované mandarinky
Postup přípravy:
Tento dezert na žravé řezy se skládá ze tří vrstev:
1. První krok je, že ze 3 bílků vyšleháme pevný sníh, který dáme stranou. Do další mísy dáme 3 žloutky, 3 lžíce moučkového cukru a dva pytlíčky vanilkového cukru, vše důkladně vyšleháme pomocí mixéru. Do směsi ze žloutků přidáme vyšlehaný sníh z bílků a promícháme. Nyní vmícháme želatinu (smícháme 150 ml vody s 20g želatiny v prášku). Takto hotovou směs vylijeme do připravené formy a dáme do lednice vychladit na 15 minut.
2. Druhý krok je, že zopakujeme vše co je v prvním kroku a na závěr vmícháme 1 lžíci holandského kakaa. Po 15 minutách vyndáme formu z lednice a nalijeme kakaovou vrstvu. Opět dáme vychladit do lednice na 15 minut.
3. Třetí krok je, že 500 g zakysané smetany smícháme se 3 lžícemi moučkového cukru a 2 balíčky vanilkového cukru. Jakmile máme vše promíchané, opět vmícháme želatinu (smícháme 150 ml vody s 20g želatiny v prášku). Tuto směs vylijeme do formy z lednice. Dáme chladit na 15 minut.
Nyní máme hotové tři vrstvy a jdeme do závěru. Na moučník vyskládáme připravené a okapané ovoce, my máme mandarinky. Připravíme si želatinu podle návodu na balíčku od Dr. Oetkera. Vlažnou želatinou zalijeme ovoce na moučníku a dáme do lednice chladit na minimálně 2 hodiny.
Můžeme podávat, dobrou chuť.