Něco tak běžného, jako pečené kuře, zvládnete určitě všichni. Proto neváhejte a zkuste si ho upéct podle tohoto jednoduchého receptu. Kuře připravíme na mražené zelenině a cibuli. Trik v skvělém propečení je v tom, že kuře nejdříve pečeme zakryté v alobalu a 20 minut před koncem pečení odstraníme alobal a vytvoříme křupavou kůži. Celou přípravu zvládnete do 10 minut, poté už se vše peče samo v troubě.
Recept na pečené kuře na zelenině
Délka přípravy 10 minut, délka pečení 1h 30 min.
Ingredience pro přípravu
- kuřecí kousky
- 3 brambory
- mražená zelenina
- cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá paprika
Postup přípravy
1. Dáme si předehřát troubu na 190°C a nakrájíme si oloupané brambory.
2. Dále si oloupeme a nakrájíme na kolečka cibuli.
3. Zapékací mísu si vymažeme olejem a vyskládáme do ni brambory s cibulí.
4. Poté do zapékací mísy přidáme mraženou zeleninu.
5. Na zeleninu vyskládáme kuřecí kousky a vše dochutíme solí, pepřem a paprikou.
6. Chcete-li si dochutit jídlo ještě jinak, neváhejte přidat i jiné koření nebo bylinky. Záleží pouze na vaší fantazii.
7. Mísu zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu.
8. Po hodině odstraňte opatrně alobal a pečte dalších 20 – 30 minut odkryté, aby bylo kuře křupavé.
Jak vybrat správné kuře?
Pokud chcete mít pokrm co nejchutnější, dávejte pozor na výběr kuřete. Mělo by být už od pohledu vitální, růžové a v žádném případě by se nemělo blížit konci datu spotřeby. Zároveň zdravé kuře musí mít neutrální vůni bez zápachu a nesmí být jakkoliv mazlavé. Je-li to možné, vybírejte kuře s označením BIO nebo organické, zde je záruka toho, že nebyly použity antibiotika a růstové hormony. Také velmi doporučujeme vybírat kuřata z volného výběhu. Ty mají obecně lepší chuť a kvalitu masa.