Něco tak běžného, jako pečené kuře, zvládnete určitě všichni. Proto neváhejte a zkuste si ho upéct podle tohoto jednoduchého receptu. Kuře připravíme na mražené zelenině a cibuli. Trik v skvělém propečení je v tom, že kuře nejdříve pečeme zakryté v alobalu a 20 minut před koncem pečení odstraníme alobal a vytvoříme křupavou kůži. Celou přípravu zvládnete do 10 minut, poté už se vše peče samo v troubě.

Recept na pečené kuře na zelenině

Délka přípravy 10 minut, délka pečení 1h 30 min.

Ingredience pro přípravu

  • kuřecí kousky
  • 3 brambory
  • mražená zelenina
  • cibule
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá paprika

Postup přípravy

1. Dáme si předehřát troubu na 190°C a nakrájíme si oloupané brambory.

2. Dále si oloupeme a nakrájíme na kolečka cibuli.

3. Zapékací mísu si vymažeme olejem a vyskládáme do ni brambory s cibulí.

4. Poté do zapékací mísy přidáme mraženou zeleninu.

5. Na zeleninu vyskládáme kuřecí kousky a vše dochutíme solí, pepřem a paprikou.

Na zeleninu vyskládáme kuřecí kousky a vše dochutíme solí, pepřem a paprikou.
Zdroj obrázku: slovakcooking, Na zeleninu vyskládáme kuřecí kousky a vše dochutíme solí, pepřem a paprikou.

6. Chcete-li si dochutit jídlo ještě jinak, neváhejte přidat i jiné koření nebo bylinky. Záleží pouze na vaší fantazii.

Nejlepší recept roku

7. Mísu zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu.

Mísu zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu.

Zdroj obrázku: slovakcooking, Mísu zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě asi hodinu.

8. Po hodině odstraňte opatrně alobal a pečte dalších 20 – 30 minut odkryté, aby bylo kuře křupavé.

Po hodině odstraňte opatrně alobal a pečte dalších 20 - 30 minut odkryté, aby bylo kuře křupavé.

Zdroj obrázku: slovakcooking, Po hodině odstraňte opatrně alobal a pečte dalších 20 – 30 minut odkryté, aby bylo kuře křupavé.

Jak vybrat správné kuře?

Pokud chcete mít pokrm co nejchutnější, dávejte pozor na výběr kuřete. Mělo by být už od pohledu vitální, růžové a v žádném případě by se nemělo blížit konci datu spotřeby. Zároveň zdravé kuře musí mít neutrální vůni bez zápachu a nesmí být jakkoliv mazlavé. Je-li to možné, vybírejte kuře s označením BIO nebo organické, zde je záruka toho, že nebyly použity antibiotika a růstové hormony. Také velmi doporučujeme vybírat kuřata z volného výběhu. Ty mají obecně lepší chuť a kvalitu masa.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest