Někdy se k jídlu hodí naprosto obyčejný zeleninový salát, který příjemně podpoří chuť hlavního chodu. Pokud si máte možnost tyto suroviny sklidit na své zahrádce, tím lépe. Celý salát je sestaven pouze z cibule, rajčat, čerstvé bazalky a italského dresingu. Hodí se k jakémukoliv masu a vypadá dobře v misce jako příloha nebo i na talíři jako obloha. A jste-li zrovna na dietě, zachutná vám i samotný. Čím větší rajčata použijete, tím pevnější a méně tekutý salát bude. Doporučujeme před podáváním 1 – 2 hodiny nechat odstát hotový salát, aby trochu změkla cibule.
Recept na zeleninový salát z rajčat a cibule
Ingredience pro přípravu
- 7 rajčat
- 2 cibule
- 2/3 hrnku čerstvé bazalky
- 1 hrnek italského dresingu
Postup přípravy
1. Omytá rajčata nakrájíme na menší měsíčky a dáme do větší mísy.
2. Oloupeme cibuli a nadrobno nakrájíme. Také přidáme do mísy.
3. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku.
4. Rovnoměrně nalejeme italský dresing a promícháme.
5. Necháme minimálně hodinu odležet.
Experimentujte
Přidávejte si zeleninu a bylinky dle libosti, využijte to, co vám vyroste na zahrádce. Nebojte se také obměnit dresing či vytvořit trochu exotičtější salát přidáním melounu nebo ananasu.
Proč jíst zeleninový salát
Kromě toho, že takovýto zeleninový salát je osvěžující a výživná příloha k jídlu, nese s sebou mnoho zdravotních benefitů. Spousta vitamínů, vlákniny a minerálu zlepšuje imunitní systém a hydrataci člověka. Při pravidelné konzumaci takovéhoto salátu zůstanete vitální a v lepší kondici.