Recept na Mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob: Tento pokrm je velmi jednoduchý a svěží, celý ho připravíme do pouhých 30 minut. Vzniká tak rychlý oběd nebo večeře, na které si pochutnáme. Skvělé netradiční a nenáročné jídlo na přípravu. Vietnamská kuchyně je známá pro svou chuťovou bohatost a svěžest. To vše je v jejich pokrmech zastoupeno. Další přidaná hodnota vietnamské kuchyně je, že je velmi zdravá.
Tento pokrm kombinuje bohatou chuť mletého masa s křupavostí fazolek, a to vše je doplněno aromatickými bylinkami a kořením typickým pro vietnamskou kuchyni. Užijte si tuto chuť.
Recept na Mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob
Potřebné vybavení
- Wok pánev hlubší pánev
Suroviny
- 500 g mletého mix masa
- 1 červená cibule nebo šalotka (najemno nakrájená)
- 5 cm zázvoru (najemno nakrájený)
- 1-2 čerstvé chilli papričky (nakrájené najemno)
- 250 g fazolek (čerstvých nebo mražených)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl, pepř (na dochucení)
- 2 stroužky česneku (najemno nakrájeného)
- 2 lžíce rostlinný olej
Na závěr
- sezamové semínka (na podávání)
Postup
- V pánvi rozehřejeme olej.
- Na oleji orestujeme cibuli, česnek, zázvor a chilli.
- Jakmile se suroviny rozvoní, přidáme mleté maso.
- Po opečení masa přidáme rybí omáčku.
- Následně přidáme fazolky. Po orestování fazolek přidáme citronovou šťávu.
- Nyní vše osolíme a opepříme dle chuti.
- Podáváme ideálně s dušenou rýží a posypeme sezamovými semínky.