5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Recept na mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob: Tento pokrm je velmi jednoduchý a svěží, celý ho připravíme za pouhých 30 minut. Vzniká tak rychlý oběd nebo večeře, na které si pochutnáme. Skvělé netradiční a nenáročné jídlo na přípravu. Vietnamská kuchyně je známá pro svou chuťovou bohatost a svěžest. To vše je v jejich pokrmech zastoupeno. Další přidanou hodnotou vietnamské kuchyně je to, že je velmi zdravá.

Je to takový můj tip na rychlé, chutné hlavní jídlo, které kombinuje lehce pikantní a svěží chutě. Celé příprava se odehrává v hluboké pánvi nebo woku. Tím zajistíme, že bude vše rovnoměrné opečené a chutě všech surovin se hezky propojí. Tím, že použijeme mleté maso v kombinaci s čerstvými ingrediencemi, jako jsou cibule, česnek, zázvor a chilli papričky, vznikne velmi příjemně aromatický jídlo. Rybí omáčka a citronová šťáva přidávají jemně slanou a kyselou chuťovou rovnováhu.

Celý proces začíná orestováním cibule, česneku, zázvoru a chilli papriček na oleji, což krásně provoní kuchyni a připraví základ pro mleté maso. Po přidání masa a jeho opečení se přidává rybí omáčka a fazolky, které se krátce orestují. Na závěr se přidává citronová šťáva a koření dle chuti. Užijte si tuto chuť.

Recept ingredience a postup jak připravit Bún bò Nam Bo

Bún bò Nam Bo: Exotický Vietnamský Pokrm

Foto: cooky.cz, Recept na Mletého maso s fazolkami na vietnamský způsob

Recept na mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 4
Vaříme Mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob. Toto množství je určeno pro 4 osoby, délka přípravy 10 minut, délka vaření 20 minut.

Potřebné vybavení

  • Wok pánev hlubší pánev

Suroviny

  • 500 g mletého mix masa
  • 1 červená cibule nebo šalotka (najemno nakrájená)
  • 5 cm zázvoru (najemno nakrájený)
  • 1-2 čerstvé chilli papričky (nakrájené najemno)
  • 250 g fazolek (čerstvých nebo mražených)
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř (na dochucení)
  • 2 stroužky česneku (najemno nakrájeného)
  • 2 lžíce rostlinný olej

Na závěr

  • sezamové semínka (na podávání)

Postup 

  • V pánvi rozehřejeme olej.
  • Na oleji orestujeme cibuli, česnek, zázvor a chilli.
  • Jakmile se suroviny rozvoní, přidáme mleté maso.
  • Po opečení masa přidáme rybí omáčku.
  • Následně přidáme fazolky. Po orestování fazolek přidáme citronovou šťávu.
  • Nyní vše osolíme a opepříme dle chuti.
  • Podáváme ideálně s dušenou rýží a posypeme sezamovými semínky.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: 150 Kč
Chod: Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně: Asijská, Vietnamská
Klíčové slovo: chilli, fazolky, mleté maso, rybí omáčka

zdroj: autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI

1 komentář

5 hvězdiček od 2 kuchařů (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest