Recept na mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob: Tento pokrm je velmi jednoduchý a svěží, celý ho připravíme za pouhých 30 minut. Vzniká tak rychlý oběd nebo večeře, na které si pochutnáme. Skvělé netradiční a nenáročné jídlo na přípravu. Vietnamská kuchyně je známá pro svou chuťovou bohatost a svěžest. To vše je v jejich pokrmech zastoupeno. Další přidanou hodnotou vietnamské kuchyně je to, že je velmi zdravá.
Je to takový můj tip na rychlé, chutné hlavní jídlo, které kombinuje lehce pikantní a svěží chutě. Celé příprava se odehrává v hluboké pánvi nebo woku. Tím zajistíme, že bude vše rovnoměrné opečené a chutě všech surovin se hezky propojí. Tím, že použijeme mleté maso v kombinaci s čerstvými ingrediencemi, jako jsou cibule, česnek, zázvor a chilli papričky, vznikne velmi příjemně aromatický jídlo. Rybí omáčka a citronová šťáva přidávají jemně slanou a kyselou chuťovou rovnováhu.
Celý proces začíná orestováním cibule, česneku, zázvoru a chilli papriček na oleji, což krásně provoní kuchyni a připraví základ pro mleté maso. Po přidání masa a jeho opečení se přidává rybí omáčka a fazolky, které se krátce orestují. Na závěr se přidává citronová šťáva a koření dle chuti. Užijte si tuto chuť.

Bún bò Nam Bo: Exotický Vietnamský Pokrm

Recept na mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob
Potřebné vybavení
- Wok pánev hlubší pánev
Suroviny
- 500 g mletého mix masa
- 1 červená cibule nebo šalotka (najemno nakrájená)
- 5 cm zázvoru (najemno nakrájený)
- 1-2 čerstvé chilli papričky (nakrájené najemno)
- 250 g fazolek (čerstvých nebo mražených)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl, pepř (na dochucení)
- 2 stroužky česneku (najemno nakrájeného)
- 2 lžíce rostlinný olej
Na závěr
- sezamové semínka (na podávání)
Postup
- V pánvi rozehřejeme olej.
- Na oleji orestujeme cibuli, česnek, zázvor a chilli.
- Jakmile se suroviny rozvoní, přidáme mleté maso.
- Po opečení masa přidáme rybí omáčku.
- Následně přidáme fazolky. Po orestování fazolek přidáme citronovou šťávu.
- Nyní vše osolíme a opepříme dle chuti.
- Podáváme ideálně s dušenou rýží a posypeme sezamovými semínky.
Video recept
zdroj: autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI
1 komentář
Snadné, rychlé, výborné