Krásně barevný salát s netradičními ingrediencemi: Tento salát z pečených paprik s burattou je symfonií chutí a barev, která oslavuje jednoduchost a svěžest středomořské kuchyně.
Pečené papriky přinášejí sladkost a hloubku chuti, zatímco burrata dodává jemnost a krémovost. Bazalka a petrželka přidávají bylinkovou svěžest, která se skvěle snoubí s ovocnými tóny granátového jablka. Jednoduše řečeno tento salát musíte ochutnat, je to exploze chutí, které se nádherně doplňují.
Salát z pečených paprik s burattou je příkladem toho, jak mohou být jednoduché ingredience transformovány do něčeho výjimečného.
Příprava salátu zabere pouhých 15 minut, pečení paprik 30 minut a celková doba dokončení salátu 5 minut. A nyní už k samotnému receptu.
Recept na Salát s pečenými paprikami, burratou a granátovým jablkem
Potřebné vybavení
- Trouba
- Větší mísa
Suroviny
- 4 papriky
- 1/4 svazku bazalky (nakrájená na jemno)
- 1/4 svazku petrželky (nakrájená na jemno)
- 1/4 granátového jablka
- 1-2 stroužky česneku (prolisovaného)
- 1 burrata
- 1 hrst piniových oříšků (pražených)
- Šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžička javorového sirupu
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 220 stupňů
- Papriky rozpůlíme a pečeme v troubě na 220 stupňů po dobu cca 30 minut, papriky musí být navrchu lehce černé
- Mezitím si nakrájíme ostatní ingredience a připravíme si zálivku z javorového sirupu, olivového oleje a citronu
- Granátové jablko zbavíme slupky a vyloupeme zrníčka
- Jakmile jsou papriky hotové, vyjmeme je z trouby, poté sloupneme slupku a nakrájíme na kostičky
- Všechny ingredience přendáme do mísy a dochutíme připravenou zálivkou z olivového oleje, citronem, javorovým sirupem, a dochutíme solí a pepřem
- Naservírujeme salát na talíř a podáváme s burratou