Jedná se o vláčnou piškotovou buchtu, která se po upečení prolije šťávou z ananasu, někdy i rumem a potře se smetanovo – pudinkovým nebo tvarohovým krémem. Poté se posype kokosem, ale v některých receptech se vyskytne dokonce i pařížská šlehačka navrchu.

Původ buchty není zcela dohledatelný, ale údajně vznikla v 90. letech po revoluci v Česku nebo n a Slovensku. Do domácností se začaly dostávat exotičtější suroviny jako ananasový kompot, kokos nebo pudink v prášku. A zároveň se mezi kuchařkami rozšiřovaly lehce kontroverzní názvy receptů a zároveň se stávali hitem – prostě čím drzejší, tím lepší.

Recept na tropické potěšení zvané orgasmus

Ingredience potřebné na přípravu Kokosově-ananasové buchty

Těsto

  • 2 vejce
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Krém

  • 1 vanilkový pudink
  • 400 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 200 g zakysané smetany (nebo tvarohu)
  • 1 smetana ke šlehání

Sypání

  • 2-4 lžíce strouhaného kokosu

Postup přípravy buchty orgasmus

1. Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, mléko a zamícháme.

2. jemně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3. Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut dozlatova.

 Upečený korpus pokapeme ananasovou šťavou s rumem.
Foto: Ilona Mikulecká, Upečený korpus pokapeme ananasovou šťávou s rumem.

4. Ananasový kompot si scedíme, šťávu necháme stranou a ananas nakrájíme na drobné kousky.

5. Po upečení buchtu ještě horkou pokapeme asi 1 dcl ananasové šťávy z kompotu smíchané s kapkou rumu.

6. Ananasové kousky rovnoměrně rozložíme po celé ploše korpusu.

7. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme za stálého míchání pudink, který necháme vychladnout. Mícháme kvůli vytvoření škraloupu, než vychladne.

8. Do vychladnutého pudinku vmícháme zakysanou smetanu a šlehačku. Krém natřeme na ananasovou vrstvu.

9. Posypeme strouhaným kokosem.

10. Necháme odležet v lednici, nejlépe do druhého dne.

Upečte si exotickou buchtu orgasmus
Foto: Ilona Mikulecká, Buchta orgasmus

Tipy

Místo ananasu můžeme použít i jiné ovoce například broskve, mandarinky, nebo mango.

Krém lze zjednodušit pouze na zakysanou smetanu s vanilkou.

Pro slavnostnější verzi můžeme přidat i vrstvu rozpuštěné čokolády nebo pařížské šlehačky navrch.

Obrázek receptu na Okouzlující Harlekýn na plech

Harlekýn s přípravou na plechu – okouzlující dezert v podobě řezů s čokoládovým krémem a pařížskou šlehačkou

Dezert: Rumové řezy na plech s polevou

Rumové řezy na plechu s cukrovou polevou

Foto a recept Ilona Mikulecká, redakce cooky.cz částečně upraveno AI

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest