Milovníci zdravého a chutného jídla, pozor! Tento salát si získá popularitu díky své výjimečné chuti a jednoduché přípravě. Grilovaná kuřecí prsa s provensálským kořením přinášejí do pokrmu středomořskou vůni. Noky a mozzarella dodávají krémovost, kterou ocení především gurmáni. Je možné úplně vynechat kuřecí maso, pokud máte chuť na bezmasou verzi.
Jedná se o inovativní zeleninový salát s cherry rajčaty, rukolou, červenou cibulí, opečenými noky a mozzarelou, do kterého jsme přidali grilovaná kuřecí prsa posypaná provensálským kořením. Tato kombinace je nejen chuťově božská, ale též velmi zdravá a výživná. Připravte se na úžasný zážitek pro vaše chuťové pohárky! Tato lehká a svěží chuť vás v teplém počasí nadchne!
Připravit tento salát je velmi jednoduché a zvládne to úplně každý. Zde je recept, který si můžete doma v klidu vyzkoušet.
Recept na Zeleninový salát s noky a kuřecími prsy
Uvedené množství je na 4 porce, doba přípravy je 10 minut, doba vaření 20 minut.
Suroviny
- 200 g cherry rajčat, rozpůlených
- 100 g rukoly
- 1 středně velká červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 500 g noků, vařených a ochlazených
- 150 g mini mozzarelly
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička provensálského koření (lze nahradit bylinnou solí Kotányi s názvem Provensálské bylinky)
- Sůl a pepř podle chuti
Dresink na salát
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamikové redukce
Na závěr
- Parmezán, nastrouhaný (volitelný)
Postup
1. Nejprve si připravíme kuřecí prsa. Osolíme a opepříme je, poté je posypeme provensálským kořením.
2. Na grilu nebo v pánvi rozehřejeme olivový olej a kuřecí prsa grilujeme do zlatova, přibližně 7 minut na každé straně, dokud nejsou zcela propečená. Poté je necháme chvíli odpočinout a nakrájíme je na tenké plátky.
3. Mezitím co se grilují kuřecí prsa, uvaříme si noky dle návodu na obalu. Uvařené noky scedíme a necháme vychladnout.
4. Jakmile jsou kuřecí prsa hotová, na stejné pánvi si opečeme noky, aby byly krásně do zlatova.
5. V míse smícháme cherry rajčata, rukolu, červenou cibuli, noky a mozzarellu. Tuto směs zalijeme dresinkem z oleje a balzamikové redukce, vše důkladně promícháme a dochutíme.
6. Nyní můžeme servírovat – na talíř dáme nejprve salát a na něj položíme nakrájená kuřecí prsa a posypeme vše parmezánem.
Nechte si chutnat!