Tento salát si získá popularitu díky své zajímavé chuti a jednoduché přípravě. Grilovaná kuřecí prsa s provensálským kořením přinášejí do salátu středomořskou vůni. Noky a mozzarella dodávají krémovost, kterou ocení především gurmáni. Je možné úplně vynechat kuřecí maso, pokud máte chuť na verzi bez masa.
Tento salát mám osobně moc ráda – je to takový inovativní zeleninový salát s cherry rajčaty, rukolou, červenou cibulí, opečenými noky a mozzarellou. Zasytí, ale obsahuje jen samé vybrané a zdravé dobroty. Přidala jsem také grilovaná kuřecí prsa, která jsou dochucena provensálským kořením. Tato kombinace je nejen chuťově božská, ale též velmi zdravá a výživná. Připravte se na úžasný zážitek pro vaše chuťové pohárky!
Připravit tento salát je velmi jednoduché a zvládne to úplně každý. Zde je recept, který si můžete doma v klidu vyzkoušet.
Recept na zeleninový salát s noky a kuřecími prsy
Uvedené množství je na 4 porce, doba přípravy je 10 minut, doba vaření 20 minut.
Suroviny
- 200 g cherry rajčat, rozpůlených
- 100 g rukoly
- 1 středně velká červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 500 g noků, vařených a ochlazených
- 150 g mini mozzarelly
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička provensálského koření (lze nahradit bylinnou solí Kotányi s názvem Provensálské bylinky)
- Sůl a pepř podle chuti
Dresink na salát
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamikové redukce
Na závěr
- Parmezán, nastrouhaný (volitelný)
Postup
1. Nejprve si připravíme kuřecí prsa. Osolíme a opepříme je, poté je posypeme provensálským kořením.
2. Na grilu nebo v pánvi rozehřejeme olivový olej a kuřecí prsa grilujeme do zlatova, přibližně 7 minut na každé straně, dokud nejsou zcela propečená. Poté je necháme chvíli odpočinout a nakrájíme je na tenké plátky.
3. Mezitím co se grilují kuřecí prsa, uvaříme si noky dle návodu na obalu. Uvařené noky scedíme a necháme vychladnout.
4. Jakmile jsou kuřecí prsa hotová, na stejné pánvi si opečeme noky, aby byly krásně do zlatova.

Zelný salát bez zavařování, který vydrží celou zimu jako pikantní příloha
5. V míse smícháme cherry rajčata, rukolu, červenou cibuli, noky a mozzarellu. Tuto směs zalijeme dresinkem z oleje a balzamikové redukce, vše důkladně promícháme a dochutíme.
6. Nyní můžeme servírovat – na talíř dáme nejprve salát a na něj položíme nakrájená kuřecí prsa a posypeme vše parmezánem.
Nechte si chutnat!
Video recept na Zeleninový salát s opečenými noky
Zdroj: autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI