Máte chuť na nějakou mlsku a chcete ji připravit rychle, nebo po vás vaše děti žádají něco sladkého? Tak co o připravit něco opravdu sladkého a přitom zdravého, třeba z bílého jogurtu? Určitě by šlo připravit i obyčejný pudink, jako tomu bývalo kdysi, ale proč nezkusit připravit trochu jiný moučník do ruky, který bude ještě jemnější než oblíbený pudink?
Hlavní ingredience jsou sušenky, bílý jogurt a sýr Mascarpone. Nebojte se ceny Mascarpone, dá se koupit v akci za dobrou cenu a v některých řetězcích jej mají celoročně za příznivou cenu. Ale teď už pojďme k našemu dezertu, abychom si mohli pochutnávat na lehké svačině.
Recept na Žlutý dezert do ruky – snadný a výborné svačinka
Ingredience na přípravu
- 150 g sušenky BeBe nebo jiné máslové
- 70 g másla
- 250 g sýru Mascarpone
- 140 g bílého jogurtu
- 80 g cukru krupice
- 2 vejce
- 25 ml citrónové šťávy
- 1 kávová lžička vanilkové esence
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- papírové vysoké košíčky
Postup přípravy
1. Sušenky rozdrtíme na drobenku v sekáčku a následně v sekáčku smícháme s rozpuštěným máslem.
2. Poté vzniklou směs naložíme na dno papírových košíčků. Skleničkou zatlačíme.
3. Ostatní ingredience smícháme a vyšleháme na hladký krém.
4. Krém nalijeme do košíčků na rozdrcené sušenky.
5. Pečeme v troubě pří teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut.
6. Po upečení necháme mírně vychladnout a uložíme na 1 hodinu ztuhnout do lednice. Můžeme zdobit kouskem citrónu a zeleným lístkem například máty.
Dezert je skvělou alternativou k velkým tvarohovým koláčům cheesecake, hodí se jen tak jako sladká tečka za obědem, ale určitě s ním neuděláte chybu na každou dětskou oslavu.