5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Domácí makronky s pusinkovým sněhem jsou jemným a aromatickým dezertem, který potěší každého mlsouna. Jsou jemné, lahodné a krásně voní, což z nich dělá ideální dezert pro každého. Pojďme si tedy připravit tento recept krok za krokem. Těsto na makronky budete péct na 180°C po dobu 10-12 minut. Po upečení necháte makronky vychladnout a následně je slepíte.

Tajemství úspěchu domácích makronek

  1. Čerstvé suroviny: Kvalita vajec je klíčová, proto vždy používejte co nejčerstvější vejce. Čerstvé žloutky dodají těstu bohatou chuť, zatímco bílky zajistí pevný a nadýchaný sníh.
  2. Šlehání: Důkladné vyšlehání žloutků s cukrem do světlé pěny je základem pro lehké a nadýchané těsto. Stejně tak šlehání bílků s cukrem musí být provedeno pečlivě, aby sníh byl pevný a lesklý.
  3. Pečení: Správná teplota pečení a rovnoměrné rozložení těsta na plechu zajistí, že makronky budou krásně upečené a sněhová vrstva bude zlatavá a křupavá na povrchu.

Nepřehlédněte: přidejte se do naší skupiny na sladké recepty. Podělte se o své recepty a postupy nebo se inspirujte těmi, které neznáte. Facebooková skupina Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně

Zdroj obrázku: kiloretete, Piškoty s pusinkovým sněhem

Recept na domácí makronky s pusinkovým sněhem

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 12 minut
Doba odpočinku 30 minut
Celkový čas 1 hodina 2 minut
Porcí 30 porcí
Pečení těchto makronek je skvělým způsobem, jak strávit čas s rodinou nebo přáteli

Potřebné vybavení

  • Plech
  • Cukrářský pytlík

Suroviny

Ingredience potřebné na těsto:

  • 300 gramů mouky
  • 180 gramů másla
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 žloutky
  • nastrouhaná citronová kůra

Ingredience potřebné na pusinky:

  • 2 bílky
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy

Další potřebné ingredience:

  • džem na slepení

Postup 

  • Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr.
  • Přidáme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, žloutky a změklé máslo.
    Ingredience na těsto

    Zdroj obrázku: kiloretete, Příprava piškotového těsta

  • Vše promícháme, dokud nevznikne jednotné těsto.
  • Těsto přendáme na lehce pomoučenou pracovní plochu.
  • Vytvarujeme z něj váleček, který zabalíme do potravinové fólie.
    Těsto na piškot

    Zdroj obrázku: kiloretete, Příprava těsta na domácí piškot

  • Váleček těsta uložíme na 30 minut do lednice, případně na 15 minut do mrazáku, aby se těsto lépe pracovalo.
  • Po odležení těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na tloušťku přibližně 3 mm.
  • Pomocí kulatého vykrajovátka nebo sklenice (s průměrem cca 5 cm) vykrajujeme makronky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem.
    Těsto na plech

    Zdroj obrázku: kiloretete, Těsto připravené na plechu

  • V čisté míse vyšleháme bílky spolu s moučkovým cukrem a citronovou šťávou, dokud nevznikne lesklá a polotekutá hmota.
    Sníh

    Zdroj obrázku: kiloretete, Příprava bílkového sněhu

  • Šlehanou směs přeneseme do cukrářského sáčku.
  • Na každou makronku na plechu naneseme pomocí cukrářského sáčku pusinkovou hmotu.
  • Plech s makronkami vložíme do trouby předehřáté na 180 °C.
  • Pečeme 10-12 minut, dokud pusinky nezezlátnou.
  • Po upečení necháme sušenky vychladnout.
  • Vychladlé makronky slepujeme po dvou oblíbenou marmeládou.
    Lepení piškotů

    Zdroj obrázku: kiloretete, Slepení piškotů k sobě

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 120 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Bílkový sníh, cukrářské recepty, dezert, makronky, pusinkový sníh, pusinky


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest