Ráda experimentuji v kuchyni a tak vzniknul tento recept. Kuřecí prsa s rajčatovou omáčkou jsou synonymem lehkosti a svěžesti, ideální volba pro dny, kdy potřebuji rychlý pokrm. Tento pokrm spojuje šťavnaté kuřecí maso s osvěžujícími rajčaty a aromatickým provensálským kořením.
Vše začíná na cibulovém základu, který je základem tohoto jídla. Na tomto základě orestujeme kuřecí prsa. Jakmile získají zlatavou barvu, zasypeme je mletou paprikou a trochou hladké mouky. Poté směs zalijeme vývarem a přidáme špetku soli, bílého pepře a provensálského koření. Toto koření přináší do pokrmu vůni francouzského venkova.
Mezitím si připravíme cherry rajčata. Spaříme je a oloupeme. Tato rajčata přidáme k masu a pokračujeme v dušení, dokud není vše dokonale měkké a chutě propojené. Rajčata dodají pokrmu svěžest a lehkost.
Recept na Kuřecí prsa na rajčatové omáčce
Potřebné suroviny:
- 500 g kuřecích prsou
- 250 g cherry rajčat (spařená a zbavená slupky)
- 1 lžička provensálského koření
- 2 lžičky uzené papriky
- sůl, bílý pepř na dochucení
- 600 ml vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 cibule nakrájená najemno
- 1 lžíce oleje
Postup:
1. Na oleji orestujeme v hrnci cibuli. Když cibule zesklovatí, dáme na ni celé osolené kuřecí prsa. Kuřecí prsa orestujeme ze všech stran dozlatova.
2. Poté vyndáme maso a zaprášíme paprikou a hladkou moukou cibuli, chvíli restujeme a vrátíme zpět maso do hrnce a vše zalijeme vývarem. Nyní přidáme provensálské koření, bílý pepř a sůl na dochucení.
3. Mezitím si připravíme rajčata a jakmile je budeme mít oloupaná přidáme je k masu. Vaříme dokud se rajčata nerozvaří a maso nebude krásně měkké.
Hotové kuřecí prsa naporcujeme a podáváme s vaší oblíbenou přílohou.
Dobrou chuť.