Ráda experimentuji v kuchyni a tak vzniknul tento recept. Kuřecí prsa s rajčatovou omáčkou jsou synonymem lehkosti a svěžesti, ideální volba pro dny, kdy potřebuji rychlý pokrm. Tento pokrm spojuje šťavnaté kuřecí maso s osvěžujícími rajčaty a aromatickým provensálským kořením.

Vše začíná na cibulovém základu, který je základem tohoto jídla. Na tomto základě orestujeme kuřecí prsa. Jakmile získají zlatavou barvu, zasypeme je mletou paprikou a trochou hladké mouky. Poté směs zalijeme vývarem a přidáme špetku soli, bílého pepře a provensálského koření. Toto koření přináší do pokrmu vůni francouzského venkova.

Mezitím si připravíme cherry rajčata. Spaříme je a oloupeme. Tato rajčata přidáme k masu a pokračujeme v dušení, dokud není vše dokonale měkké a chutě propojené. Rajčata dodají pokrmu svěžest a lehkost.

Recept na Kuřecí prsa na rajčatové omáčce

Kuřecí prsa na rajčatové omáčce: Lehké a voňavé jídlo
Recept a obrázek: Hana K.: Kuřecí prsa na rajčatové omáčce: Lehké a voňavé jídlo

Potřebné suroviny:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 250 g cherry rajčat (spařená a zbavená slupky)
  • 1 lžička provensálského koření
  • 2 lžičky uzené papriky
  • sůl, bílý pepř na dochucení
  • 600 ml vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule nakrájená najemno
  • 1 lžíce oleje

Postup:

1. Na oleji orestujeme v hrnci cibuli. Když cibule zesklovatí, dáme na ni celé osolené kuřecí prsa. Kuřecí prsa orestujeme ze všech stran dozlatova.

2. Poté vyndáme maso a zaprášíme paprikou a hladkou moukou cibuli, chvíli restujeme a vrátíme zpět maso do hrnce a vše zalijeme vývarem. Nyní přidáme provensálské koření, bílý pepř a sůl na dochucení.

3. Mezitím si připravíme rajčata a jakmile je budeme mít oloupaná přidáme je k masu. Vaříme dokud se rajčata nerozvaří a maso nebude krásně měkké.

Hotové kuřecí prsa naporcujeme a podáváme s vaší oblíbenou přílohou.

Dobrou chuť.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest