Jídlo, které čecha potěší nejen na oko, ale i chuťově, to jsou jednoznačně řízky. Co si tentokrát místo klasických řízků udělat plněné řízky…? Konkrétně plněné krůtí řízky. Toto jídlo kombinuje jemnou chuť krůtího masa se zajímavou náplní. Náplň si můžete přizpůsobit svým preferencím a fantazii.

Základem každého plněného řízku je dobře naklepané maso, aby nemělo díry a pak nám náplň nevytékala ven. Jsou dvě verze, jak můžeme plnit řízky. První verze je, že maso rozřízneme tak, aby vznikla kapsa a pak ho plníme dle své fantazie. Další varianta je naporcování si masa plátky a ty si rozklepeme, plátky plníme náplní a následně plátky zabalíme do závitku. Oblíbenými náplněmi může být špenát se sýrem feta, nebo sušená rajčata s bazalkou a mozzarellou nebo třeba směs hub a sýru. Tyto krůtí řízky jsou podle receptu plněné smetanovým sýrem a slaninou.

Jaké plněné řízky jsou vaše nejoblíbenější?

Recept na Plněné krůtí řízky se smetanovým sýrem a slaninou

Recept na Plněné krůtí řízky v trojobalu s bramborem a kyselou okurkou
Obrázek a recept: Eva N., Plněné krůtí řízky v trojobalu s bramborem a kyselou okurkou

Potřebné ingredience:

  • 500 g krůtích prsou
  • 200 g smetanového sýru (lučina apod)
  • 200 g slaniny na plátky
  • 2-3 vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 200 g strouhanky
  • sůl a pepř na dochucení
  • párátka na uzavření kapsy (závitku)
  • olej na smažení

Postup:

Recept na Plněné krůtí řízky v trojobalu s bramborem a kyselou okurkou
Obrázek a recept: Eva N., Plněné krůtí řízky v trojobalu s bramborem a kyselou okurkou

1. Nejprve si nakrájíme krůtí prsa na silnější plátky, které si opatrně naklepeme. Potom je osolíme a opepříme. Když máme všechny plátky takto připravené, potřeme je smetanovým sýrem, dáme na ně plátek slaniny a zarolujeme je do závitku. Pokud závitky špatně drží, uzavřeme je špejlí/párátkem.

2. Nyní krůtí závitky obalíme v trojobalu, nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaných vajíčkách a na závěr v mouce. Závitek vždy důkladně obalíme ze všech stran.

3. Obalené závitky poté smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme na středním plameni a do zlatova.

Osmažený závitek můžeme podávat s vařeným bramborem či jinou přílohou.

Dobrou chuť.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest