5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Tisknout recept

Malé roztomilé langoše, které jsou přesně do ruky ideální na různé oslavy. Jeden kus sníte na několik kousnutí, jako chlebíček.

Tyto mini langoše doplňuje pekelná omáčka, kterou si oblíbí milovníci pikantního jídla. Pálivost můžete regulovat množstvím použitého česneku, případně můžete přidat chilli papričku, pokud vás jen tak něco nerozhodí.

Příprava ďábelských langošů je jednoduchá

Ohřejeme mléko na vlažnou teplotu, přidáme cukr a droždí. Necháme v teple nakynout. Smícháme mouku, sůl, přidáme mléko s droždím a vypracujeme těsto. Potřeme olejem a necháme zakryté kynout v teple, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Na rajčatovou omáčku osmahneme na troše oleje najemno nakrájenou cibuli, přidáme drcený česnek a nakrájená rajčata. Vaříme na středním ohni, dokud nevznikne hustá rajčatová omáčka. Nakonec osolíme, opepříme a ochutíme oreganem nebo bazalkou. Pokud je omáčka příliš hrubá, rozmixujeme ji tyčovým mixérem.

Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na mini langoše.

Recept na ďábelské mini langoše s omáčkou

5 hvězdiček od 2 kuchařů
Celkový čas 30 minut
Porcí 4
Smažíme malé langoše s pálivou omáčkou a sýrem, celková délka přípravy 30 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Pánev
  • 1 Mísa
  • 1 Hrnec

Suroviny

Ingredience na těsto

  • 500 g Mouky
  • 25 g Droždí
  • 250 ml Mléka
  • 1 lžička Cukru
  • 2 lžičky Soli
  • Olej

Ingredience na povrch langošů

  • 4-5 ks Rajčat
  • 1 stroužek Česneku
  • 1 ks Malé červené cibule
  • Sůl a pepř
  • Nastrouhaný sýr (množství dle chuti)

Postup 

  • Do zahřátého mléka přidáme cukr a droždí.
  • Necháme vykynout na teplém místě.
  • Vedle si smícháme sůl s moukou.
  • Tuto sypkou směs smícháme s vykynutou hmotou.
  • Pořádně prohněteme.
  • Potřeme olejem a opět necháme vykynout do dvojnásobný objem.
  • Prozatím si na pánvi a oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Přidáme na kostičky rajčata a česnek, který prolisujeme.
  • Vaříme, dokud nezískáme hustší omáčku.
  • Omáčku osolíme a opepříme.
  • Můžeme přidat chilli papričky nebo oregano.
  • Máte-li velmi hustou omáčku, klidně ji rozmixujte.
  • Vykynuté těsto roztaháme naolejovanýma rukama.
  • Roztrháme ho na menší kusy a vytvarujeme kolečka o průměru cca 7 cm a tloušťce 1 cm.
  • Na pánvi si rozpálíme olej a každý langoš smažíme z každé strany asi 1 minutu dozlatova.
  • Jakmile vytáhneme z oleje, dáme na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  • Na langoše dáme rajčatovou omáčku a nastrouhaný sýr.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: ďábelská omáčka, ďábelské langoše, langoš, mini langoše, pikantní


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest