Nechte se očarovat nádherným aroma, které vznikne ve vaší domácnosti po usmažení těchto voňavých lívanců s jablky. Zamilují si je všechny generace od dědečků po děti.
Skvělé lívance bez droždí zvládnete bleskově rychle. Pochutná si na nich celá rodina ať už k snídani, k sladkému obědu nebo k večeři. Lívance jsou velice jednoduché na přípravu, zvládne je opravdu téměř každý. Za půl hodiny máte hotovo včetně přípravy. Uvedené kalorie odpovídají 1 lívanci bez posypání cukrem.
Recept na Snadné nadýchané lívance s jablky
Potřebné vybavení
- 1 Větší pánev 26 – 28 cm
- 1 Miska na smíchání surovin
- 1 ruční mixér může být
Suroviny
- 250 g Polohrubé mouky
- 250 ml Teplého mléka
- 2 ks Vejce
- 2 ks Středně velká jablka
- 1/2 lžičky Prášku do pečiva nebo jedlé sody
- 4 lžíce Řepkového nebo kokosového oleje
- 1 špetka Soli
- Moučkový cukr na posypání
Postup
- Do misky rozklepneme vejce.
- Přilijeme trochu ohřáté mléko.
- Rozmícháme vidličkou nebo ručním šlehačem na nižší rychlost.
- Do misky přisypeme mouku a prášek do pečiva nebo jedlou sodu.
- Mícháme vidličkou nebo ideálně mixérem dokud nám nevznikne jemné těsto.
- Těsto necháme chvíli odpočinout a mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka.
- Jablka přisypeme do těsta a vše kvalitně promícháme lžící.
- Na pánev přidáme lžíci oleje a rozpálíme ji.
- Lžící přidáváme na rozpálenou pánev těsto – na jednu pánev by se měly vejít 4 lívance.
- Smažíme na středním výkonu a cca 1,5 – 2 minuty dozlatova z obou stran.
- První várku vyndáme ideálně na papírovou utěrku a opět přidáme olej a znovu těsto.
- Jelikož jsou lívance připravovány bez přidaného cukru, doporučujeme na talíři posypat moučkovým cukrem.