5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Vyzkoušejte jednoduché a rychlé pesto ze štiplavého medvědího česneku. Je lahodné, příprava opravdu nezabere příliš času a skvěle se hodí například do těstovin, polévek nebo k pečenému kuřeti. Pesto můžete také přidat jako dresink do salátu, do sendviče nebo na topinku.

Pesto z divokého medvědího česneku vydrží minimálně týden v lednici, můžete si proto udělat i do zásoby. A pokud byste chtěli prodloužit životnost, pamatujte, že by mělo být ponořené v oleji. My přidáváme do pesta i parmazán. Dále můžete obohatit chuť různými oříšky a semínky, tak jak máte rádi.

Recept na domácí pesto z medvědího česneku

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Celkový čas 10 minut
Porcí 4 porce

Potřebné vybavení

  • Kuchyňský mixér
  • Pánev pokud si budete chtít opražit oříšky

Suroviny

  • 100 g medvědího česneku
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • 50 g oloupaných lískových oříšků (oloupeme nebo koupíme již oloupané, můžeme také opražit)
  • olivový olej
  • citrónová šťáva (přidáváme podle chuti)
  • sůl a pepř

Postup 

  • Důkladně omyjeme listy medvědího česneku, odkrojíme tvrdé části, necháme okapat.
  • Vložíme do mixéru a listy promixujeme
  • Přidáme parmezán a promixujeme
  • Přidáme oříšky a olivový olej a promixujeme do finální konzistence
  • Podle chuti přidáme sůl, pepř a citrónovou šťávu
  • Rozdělíme do menších sklenic.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Medvědí pesto můžete samozřejmě připravit i tradičním způsobem za pomocí hmoždíře 🙂
Cena: do 50 Kč
Chod: Předkrm
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: oříšky, parmezán, pesto, pesto z medvědího česneku



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest