Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Jablečný bleskový koláč s tvarohem, který upečete během chviličky a můžete podávat jak teplý, tak studený.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na speciální obídek ze Smaženého skládaného sýra se šunkou, speciálně pečených brambor s mrkví a česnekem a domácí tatarské omáčky.
Prohlédněte si recept s postupem krok za krokem na Klášterní cukroví a provoňte svůj domov vůní kakaa, skořice a ořechů nejen o Vánocích.
Prohlédněte si tento recept s postupem a dopřejte sobě i hostům křehkou sladkost s nádechem nostalgie!
Toto je jeden z nejlepších receptů na květák, který jsem vyzkoušela. Nesmažíme ho, ale připravíme si speciální strouhanku a pečeme květák v troubě. Samozřejmě podáváme s domácím dipem.
Podívali jsme se tentokrát na recept na biskupský chlebíček podle mistra cukráře Josefa Maršálka. Skvěle se povedl a doporučuji si recept vyzkoušet.
Období trhů a jarmarků přináší také touhu po nejedné z pochoutek, které k těmto akcím patří. Mezi nejoblíbenější jednoznačně patří tradiční kynuté placky původem z Maďarska – langoše.
Pokud jste zastánci jednoduchých, ale obdivuhodně vynikajících dezertů, prohlédněte si recept s postupem na tuto dvoubarevnou buchtu s pudinkovo-tvarohovým krémem!
Tentokrát si připravíme laskominu sice méně exotickou, zato však lehoučkou. Pro inspiraci jsme sáhli k našim maďarským vzdáleným sousedům. Řeč je o maďarských nadýchaných palačinkách.
Štrúdl nebo závin? Ať se mu říká jakkoliv, patří v našich končinách k nejoblíbenějším dezertům. O klasický recept na něj se podělila již Magdaléna Dobromila Rettigová ve své Domácí kuchařce z roku 1826.
Nadýchané struktuře kynutého těsta se jen těžko odolává. Prohlédněte si recept s postupem na kynutou bábovku s mandlemi!