Palačinky nejen pro všechny malé princezny – to jsou palačinky s kapkou rumu. Ničeho se nebojte, rum se na pánvi vypálí.
Slaná verze palačinek otevírá zcela nové možnosti – takovéto palačinky jsou skvělým obědem či večeří. Lze si je připravit na mnoho způsobů, například „po italsku“ jako pizzu, sýrové, se špenátem, s náplní à la langoš.
Prohlédněte si recept s postupem na povýšené palačinky o čerstvá jablka a tvarohovou náplň! Už se na ně nikdy nebudete koukat, jako na obyčejnou snídani.
Slané palačinky slaví v posledních letech úspěch. Díky variabilitě chutí, snadné přípravě a možnosti využít i zbytky z lednice se stávají čím dál populárnějšími. Na rozdíl od sladké verze, kterou si vychutnáváme k snídani nebo jako dezert, slanou podobu můžeme připravit k obědu, svačině i večeři.
Jogurtové palačinky se asi nejvíce podobají pancakes. Čím získávají svou nadýchanost? Je to dáno použitím jak trochy kypřicího prášku, tak i perlivé vody – tedy sodovky.
Prohlédněte si recept s postupem na slané zapečené palačinky se šunkou a italským sýrem! Dojde vám, že na palačinky lze pohlížet i jinak.
Příprava palačinek krok za krokem – tak, aby byly hezky nadýchané. Snadno se může z palačinek stát gumová hmota, která nemá s chutí a jemností palačinek příliš společného.
Pokud hledáte zdravější alternativu ke klasickým palačinkám, určitě vyzkoušejte tuto a prohlédněte si recept s postupem na ovesnou palačinku!
Tentokrát si připravíme laskominu sice méně exotickou, zato však lehoučkou. Pro inspiraci jsme sáhli k našim maďarským vzdáleným sousedům. Řeč je o maďarských nadýchaných palačinkách.
Prohlédněte si recept s postupem na perfektní snídaně nebo lehký dezert třeba na nedělní odpoledne Sladké jablečné pokušení, máte ho hned a nepotřebujete žádné zvláštní suroviny.
Crêpes, tedy jemné francouzské palačinky, patří k perlám mezi dezerty i snídaňovými pochoutkami. Jsou tenoučké a vlastně se velmi podobají našim palačinkám.