Rychlý a chutný recept, který potěší vaše chuťové pohárky a zároveň šetří čas strávený v kuchyni. Snadná verze Teriyaki, kterou doma připravuji – mleté krůtí maso se zeleninou. Tento pokrm je hotový za pouhých 45 minut, je perfektní volbou pro všechny, kdo chtějí zdravé jídlo bez zbytečných sacharidů. Nejlepší na tom je, že můžete experimentovat s různými druhy mletého masa a zeleniny.
Teriyaki mleté krůtí maso se zeleninou, je lehké a chutné jídlo. Toto jídlo doporučují všem co mají nějaké dietní stravování z jakýchkoliv důvodů. Za přílohu můžete zvolit cokoliv od dušené rýže po pečené brambory, záleží jen a jen na vás. Omáčka Teriyaki dodá celému pokrmu zajímavou nasládlou chuť. Vezměte si zástěru a pojďte si společně tento pokrm připravit. Napište nám, jak Vám chutnal a co byste na něm případně změnili.
Recept na Teriyaki mleté krůtí maso se zeleninou
Délka přípravy zabere 15 minut a délka vaření zabere 30 minut.
Potřebné suroviny:
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1/2 červené cibule (nakrájená nadrobno)
- 3 stroužky česneku (pokrájený nadrobno)
- 2 velké mrkve (oloupané a nakrájené na proužky)
- 1 červená paprika (nakrájená na kostičky)
- 1 lžíce čerstvého zázvoru oloupaného a nastrouhaného nebo my ho můžete nahradit Ginger sprejem viz. video
- 500 g mletého krůtího masa
- 1/4 šálku teriyaki omáčky
- 1 cuketa
- 1/2 lžičky soli na dochucení
Na závěr:
- 2 lžíce sezamových semínek
- bazalka na ozdobení
Postup:
1. Zahřejeme olej v hlubší pánvi na střední teplotu. Přidáme červenou cibuli a česnek, vše necháme orestovat, dokud cibule nezměkne, asi 3 minuty. Poté přidáme mrkev a cuketu.
2. Jakmile se trošku orestuje a změkne cuketa, přidáme červenou papriku. Přikryjeme a vaříme 3 minuty.
Nakrájejte zeleninu si dáme na jednu stranu pánve a na druhou půlku pánve přidáme mletou krůtu. Společně takto opékáme dokud maso nebude orestované. Mezitím co se restuje zelenina s masem, dodáme zázvorový sprej (ginger sprej) a teriyaki omáčku.
3. Nyní vše pořádně promícháme dohromady a vaříme do požadované propečenost. Pokud v pánvi zbylo hodně tekutiny, zvyšte teplotu na středně vysokou a pokračujte ve vaření a míchání, dokud se velká část tekutiny neodpaří. Na závěr k masu přidáme sezamový semínka.
Hotovo, můžeme podávat. Dobrou chuť.