Taky máte dojem, že malé zelené kapustičky bývají dost často opomíjené? Nebo že se vyskytují pouze v málo receptech? Tak alespoň tady, v tomto receptu, se setkává šťavnaté a prorostlé vepřové maso s malými zelenými růžičkami. Růžičková kapusta má údajně v kuchyních trochu špatnou pověst, ale myslím, že pouze pro toho, kdo ji dobře nezná a kdo ji neumí uvařit s citem.

Když se k této zelenině přidá máslo, nebo trochu slaniny a česnek, začne v pekáči doslova rozkvétat. A s voňavou krkovicí je výsledkem jídlo, které zasytí, zahřeje, ale i potěší. Krkovice může být pečená nebo dušená – a kapustičky? Ty se krásně hodí buď pod maso, nebo jako příloha vedle. Já osobně z kapustiček miluji i polévku, ale o tom zase někdy jindy.

Recept na Vepřovou krkovici s růžičkovou kapustou

Ingredience potřebné na přípravu masa s kapustičkami

  • 1 lžíce sádla
  • 3 cibule
  • 500 g krkovice
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 1 bobkový list
  • mletý kmín
  • sladká lahůdková paprika
  • sůl
  • mletý pepř
  • Solamyl (dle potřeby)
  • vývar nebo voda (dle potřeby)

Postup přípravy krkovice s růžičkovou kapustou

1. Cibuli si nakrájíme nadrobno a maso na kostky.

2. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme maso, vše osolíme a okořeníme. Restujeme, dokud maso nepustí šťávu.

3. Zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme do měkka.

4. Ke konci vaření přidáme na půlky nakrájené kapustičky a dusíme dokud nejsou na zkus.

5. Pokrm nakonec zahustíme Solamylem rozkvedlaným v troše vody.

Servírování

Jídlo podáváme s vařenými brambory nebo houskovými knedlíky. Dobrou chuť!

Citrónovo – máslové kuřecí maso na česneku s pečenou růžičkovou kapustou

Pečená růžičková kapusta s krůtou

Pečená růžičková kapusta s brusinkami a restované marinované krůtí maso

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest