Dezert jako hedvábný polibek – sladký, sametový i s kapkou hříchu. Kombinace bílé čokolády, mascarpone a vaječného likéru vytváří bohatý, krémový a jemně alkoholový krém, a banán navíc tomu dodává přirozenou sladkost, vůni a šťavnatost.

Navíc je vše bez pečení – stačí míchat, vrstvit a nechat ztuhnout. Dezert je vhodný na různé oslavy, sváteční stoly, ale i pro chvíle pohody, když chcete relaxovat a užívat si společné chvíle se svými blízkými nebo s přáteli. Je to přesně ten typ dezertu, který potěší oči i chuťové buňky, a navíc ho připravíte bez zdlouhavého vaření – jen s trochou lásky a trpělivosti při chlazení.

Recept na cheesecake bez pečení s mascarpone

Ingredience na cheesecake

  • 200 g (1,5 balení) rozmixovaných máslových BEBE sušenek
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 500 g Mascarpone
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 100 g rozpuštěné bílé čokolády
  • 200 ml smetany na šlehání
  • vaječný likér (volitelné)
  • asi 2 banány

Suroviny na polevu

  • 100 g bílé čokolády
  • 50 ml smetany

Postup přípravy cheesecake

1. Rozmixované sušenky smícháme s lehce vychlazeným rozpuštěným máslem a směs roztlačíme na dno kulaté dortové formy.

2. Vyšleháme šlehačku a šleháme se sýrem Mascarpone, cukrem a rozpuštěnou vychlazenou bílou čokoládou. Přidáme dle chuti kapku vaječného likéru.

3. Vyšleháme hustý krém, kterého polovinu rozprostřeme na sušenkovou směs ve formě. Na to naskládáme kolečka banánů a přidáme zbytek krému.

4. Na polevu si na páře rozpustíme bílou čokoládu, smícháme se smetanou a vychladlou polevu na lijeme na krém. Libovolně dozdobíme.

5. Dezert necháme ztuhnout v lednici nejlépe do druhého dne.

Na zdobení můžeme použít plátky banánu, hoblinky bílé čokolády, kakao nebo šlehačku.

Zdobíme libovolně dle fantazie a chuti.
Foto: Cooky.cz, Zdobíme libovolně dle fantazie a chuti.
Obrázek receptu na Nepečený cheesecake s Lotus sušenkami

Cheesecake z Lotus sušenek: Neodolatelný tvarohový koláč bez pečení s křupavým základem

Nepečený cheesecake s třešňovým kompotem a želatinou: dezert s původem v Řecku

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest