Dezert jako hedvábný polibek – sladký, sametový i s kapkou hříchu. Kombinace bílé čokolády, mascarpone a vaječného likéru vytváří bohatý, krémový a jemně alkoholový krém, a banán navíc tomu dodává přirozenou sladkost, vůni a šťavnatost.
Navíc je vše bez pečení – stačí míchat, vrstvit a nechat ztuhnout. Dezert je vhodný na různé oslavy, sváteční stoly, ale i pro chvíle pohody, když chcete relaxovat a užívat si společné chvíle se svými blízkými nebo s přáteli. Je to přesně ten typ dezertu, který potěší oči i chuťové buňky, a navíc ho připravíte bez zdlouhavého vaření – jen s trochou lásky a trpělivosti při chlazení.
Recept na cheesecake bez pečení s mascarpone
Ingredience na cheesecake
- 200 g (1,5 balení) rozmixovaných máslových BEBE sušenek
- 80 g rozpuštěného másla
- 500 g Mascarpone
- 2 lžíce moučkového cukru
- 100 g rozpuštěné bílé čokolády
- 200 ml smetany na šlehání
- vaječný likér (volitelné)
- asi 2 banány
Suroviny na polevu
- 100 g bílé čokolády
- 50 ml smetany
Postup přípravy cheesecake
1. Rozmixované sušenky smícháme s lehce vychlazeným rozpuštěným máslem a směs roztlačíme na dno kulaté dortové formy.
2. Vyšleháme šlehačku a šleháme se sýrem Mascarpone, cukrem a rozpuštěnou vychlazenou bílou čokoládou. Přidáme dle chuti kapku vaječného likéru.
3. Vyšleháme hustý krém, kterého polovinu rozprostřeme na sušenkovou směs ve formě. Na to naskládáme kolečka banánů a přidáme zbytek krému.
4. Na polevu si na páře rozpustíme bílou čokoládu, smícháme se smetanou a vychladlou polevu na lijeme na krém. Libovolně dozdobíme.
5. Dezert necháme ztuhnout v lednici nejlépe do druhého dne.
Na zdobení můžeme použít plátky banánu, hoblinky bílé čokolády, kakao nebo šlehačku.

Cheesecake z Lotus sušenek: Neodolatelný tvarohový koláč bez pečení s křupavým základem

Nepečený cheesecake s třešňovým kompotem a želatinou: dezert s původem v Řecku
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková