Jako sladký šepot z trouby, který pohladí i ty největší čokoholiky – takové jsou taštičky z listového těsta s čokoládou. Všichni víme, že listové těsto je vynikající záchranou ve dnech, kdy máme chuť na něco sladkého, a když se k tomu přidá čokoláda, většinou se to změní na něco výjimečného. Tato dobrota vznikla v době, kdy není čas na něco složitého, ale chuť na něco lahodného je neodolatelná.
Čokoládové kapsičky jsou na přípravu jednoduché, ale vypadají luxusně a k zakousnutí ke kávě jsou vynikající – a navíc vypadají jako z luxusní cukrárny. Křehké vrstvy listového těsta se pečením nafouknou a uvnitř ukrývají kvalitní rozteklou čokoládu. Tahle sladká pochoutka udělá dojem při každé příležitosti, a navíc je tak jednoduchá, že ji připravíte během 15 minut.
Recept na čokoládové kapsičky z listového těsta
Ingredience potřebné na přípravu křupavého tajemství z listového těsta a čokolády
- 1 balení čerstvého rozváleného listového těsta
- 1 vejce na potírání
- 100 g čokoládových peciček – malé čokoládové pecky, mléčné nebo hořké
- moučkový cukr na posypání
Postup přípravy taštiček
1. Plát listového těsta radílkem nakrájíme na čtverce cca 8×8 cm.
2. Do středu každého čtverce uděláme nožem jemné zářezy a celý čtverec potřeme vejcem.
3. Podél obou okrajů čtverce rozložíme rovnoměrně čokoládové lupínky a přeložíme jednu polovinu přes druhou, aby vznikl tvar tyčinek.
4. Konce tyčinek stiskněte vidličkou, aby vznikl dekorativní vzor a zároveň a těsto pevně spojí, aby nedošlo při pečení k vytečení čokolády.
5. Tyčinky pokládáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
6. Pečeme v troubě při teplotě 200 stupňů cca 15 minut. Necháme vychladnout na mřížce a porážíme moučkovým cukrem.
Tipy: Toto je recept, který můžete přizpůsobit náladě a přidat třeba pomerančovou kůru nebo skořici či kardamom.

Křehoučké taštičky z listového těsta, které se hodí při každé příležitosti. Zvládne je naprosto každý

Neodolatelné velké pudinkové taštičky: Když obyčejné buchty nestačí
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková