Tento recept si někam dobře uložte nebo zapamatujte, protože s ním někdy oslníte své přátele. Představte si, že jim jednou při nějaké příležitosti naservírujete vlastní domácí housky, které jsou navíc plněné gurmánskou směsí. Směs má základ v kuřecím masu, cibuli a paprice. Housky jsou skvělým nápadem jako hlavní obědový chod nebo večeře. Část kuřete si vyberte dle svého uvážení, zda upečete celé kuře, nebo kuřecí prsa či stehna. Každý má rád něco jiného, my jsme použili kuřecí prsa, jsou nejjemnější a to se do našich zlatavých housek výborně hodí. Myslíme si, že si na těchto houskách pochutnají také děti ve škole, spolužáci jim budou rozhodně závidět.

Recept na domácí housky plněné kuřecím masem

Délka pečení v troubě 22 minut.

Ingredience pro přípravu

Těsto:

  • 240 ml teplého mléka
  • 420 g mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce sušeného droždí
  • 3 lžíce másla
  • 1/2 lžíce soli

Směs:

  • kuřecí maso
  • cibule
  • červená paprika
  • olej
  • sůl a černý pepř
  • sušený česnek
  • bujón

Postup přípravy těsta

1. Ve větší míse si smícháme mléko, cukr, droždí a vejce.

2. Přisypeme mouku, osolíme a vypracujeme těsto.

Přisypeme mouku, osolíme a vypracujeme těsto.
Zdroj obrázku: kiloretete, Přisypeme mouku, osolíme a vypracujeme těsto.

3. Nyní přidáme máslo a ručně vyhněteme.

Nyní přidáme máslo a ručně vyhněteme.
Zdroj obrázku: kiloretete, Nyní přidáme máslo a ručně vyhněteme.

4. Pracovní plochu poprášíme moukou a na ní těsto dobře vyhněteme.

5. Hotové těsto přesuneme do vymazané mísy a dáme kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Příprava kuřecí směsi

1. Kuřecí maso dáme do hrnce s vodou a dobře ho osolíme.

2. Přidáme bujón, sušený česnek, pepř a dusíme, dokud není maso hotové.

3. Maso nakrájíme nebo natrháme, dáme ho na pánev s olejem a přidáme nakrájenou cibuli, červenou papriku, případně chilli a promícháme.

Maso vložíme do pánve.
Zdroj obrázku: kiloretete, Maso vložíme do pánve.

4. Za stálého míchání dusíme asi 1 minutu a těsto si poté rozkrájíme na menší kousky.

Těsto si poté rozkrájíme na menší kousky.
Zdroj obrázku: kiloretete, Těsto si poté rozkrájíme na menší kousky.

5. Rozválíme ho a plníme připravenou směsí.

Rozválíme ho a plníme připravenou směsí.
Zdroj obrázku: kiloretete, Rozválíme ho a plníme připravenou směsí.

6. Ze všech stran utěsníme a vytvoříme koule.

7. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu si dáme předehřát na 175°C.

8. Naplněné housky dáme na plech a necháme je tam ještě přikryté 25 minut dokynout.

Naplněné housky dáme na plech a necháme je tam ještě přikryté 25 minut dokynout.
Zdroj obrázku: kiloretete, Naplněné housky dáme na plech a necháme je tam ještě přikryté 25 minut dokynout.

9. Poté housky ještě potřeme směsí z vejce a mléka a dáme do předehřáté trouby na 20 – 22 minut.

S domácími houskami budete mistři kuchyně

Domácí housky jsou skvělý způsob, jak přinést vůni a chuť čerstvého pečiva do vaší domácnosti. Ten pocit čerstvého pečiva ne prostě nepřekonatelný. Nevýhodou je, že od této chvíle vám koupené pečivo bude připadat jako laciná náhražka a bude velmi trpět srovnáváním. Pokud chcete naše housky mírně pozměnit, přidejte do těsta například trochu bylinek nebo sýra.

Pro křupavější kůrku vložte do trouby menší hrnec s vodou, tím se uvnitř vytvoří pára a výsledek je křupavější.

Nejlepší recepty z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest