5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Pokud jste milovníky kokosových pochoutek, pak je pro vás domácí Raffaello dort naprostou nutností. Tento recept na dort, inspirovaný populárními kokosovými pralinkami, kombinuje jemnou krémovou texturu s lahodnou chutí kokosu a mandlí.

Raffaello krémový dort je lahůdkou, kterou si zamilují všichni milovníci známého dezertu s mandlí uvnitř

Tento klenot mezi dezerty je neuvěřitelně krémový a lahodný, čímž přináší do vašeho domova luxusní chuťovou explozi. Kombinace jemného, nadýchaného korpusu, který se připravuje z vajec, cukru, mouky a vanilkové esence, s bohatým krémem z bílé čokolády, kokosových vloček a smetany vytváří neodolatelné kombinace chutí. Korpus je navíc prosycený sirupem s vanilkovým a mandlovým nádechem, což celé dílo povyšuje na mistrovský kousek. Krém, ve kterém se snoubí sladkost likéru a jemnost kokosu s rozpuštěnou čokoládou. Prostě top chuťový zážitek.

Tipy a triky na vylepšení Raffaello dortu:

  • Variace: Pro ještě bohatší chuť můžete do krému přidat trochu vanilkového extraktu nebo bílé čokolády.
  • Dekorace: Ozdobte dort čerstvými kokosovými hoblinami nebo celými pralinkami Raffaello pro ještě luxusnější vzhled.
Zdroj obrázku: Pexels, Raffaello kuličky jako inspirace

Recept na krémový a křehký domácí Raffaello dort

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 25 minut
Čas vaření 35 minut
Celkový čas 1 hodina
Porcí 12 porcí
Lahodný a krémový Raffaello dort potěší všechny milovníky sladkých dezertů a kokosových dobrot

Potřebné vybavení

  • Plech na pečení
  • Hrnec
  • Mixér

Suroviny

Ingredience potřebné na korpus:

  • 4 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • 6 lžic mouky
  • 6 lžic oleje
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vanilkové esence

Ingredience potřebné na sirup:

  • 150 mililitrů vody
  • 4 sáčky vanilkového cukru
  • 1 mandlové esence

Ingredience potřebné na krém:

  • 250 mililitrů mléka
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 200 gramů bílé čokolády
  • 8 lžic kokosových vloček
  • 200 mililitrů smetany
  • 2 polévkové lžíce likéru

Postup 

  • Začněte tím, že si oddělíte žloutky od bílků.
  • Bílky vyšlehejte mixérem, dokud se nevytvoří pevná pěna.
  • Do bílků postupně přidávejte cukr a špetku soli, přičemž neustále míchejte, až vznikne homogenní směs.
  • Když jsou bílky pevně vyšlehané, postupně do směsi přidávejte žloutky, následně olej, mouku a prášek do pečiva.
  • Vše důkladně promíchejte, až získáte hladké těsto.
  • Připravené těsto přelijte do plechu vyloženého pečicím papírem.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu přibližně 35 minut.
  • Po upečení nechte korpus vychladnout.
  • Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte cukr a mandlovou esenci a vařte, dokud nevznikne jemný sirup.
  • Jakmile je sirup hotový, odstavte hrnec z ohně a nechte ho vychladnout.
  • Smetanu vyšlehejte mixérem do tuha.
  • V jiné misce smíchejte mléko s vanilkovým práškem a tuto směs zahřejte na mírném ohni. Jakmile směs zhoustne, odstavte ji z ohně.
  • Do husté směsi přidejte likér, kokosové vločky a rozpuštěnou bílou čokoládu (rozpuštěnou v parní lázni).
  • Vše důkladně promíchejte, dokud není směs homogenní. Na závěr do směsi vmíchejte vyšlehanou smetanu.
  • Upečený korpus rovnoměrně pokapejte připraveným sirupem, aby byl dobře nasáklý. Poté na korpus naneste připravený krém a rovnoměrně jej rozetřete.
  • Nakonec dort posypte strouhaným kokosem a ozdobte datlemi nebo jinými oblíbenými oříšky.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bílá čokoláda, dezert, dort, kokos, krém, mandle, raffaello dort
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest