Pokud jste milovníky kokosových pochoutek, pak je pro vás domácí Raffaello dort naprostou nutností. Tento recept na dort, inspirovaný populárními kokosovými pralinkami, kombinuje jemnou krémovou texturu s lahodnou chutí kokosu a mandlí.
Raffaello krémový dort je lahůdkou, kterou si zamilují všichni milovníci známého dezertu s mandlí uvnitř
Tento klenot mezi dezerty je neuvěřitelně krémový a lahodný, čímž přináší do vašeho domova luxusní chuťovou explozi. Kombinace jemného, nadýchaného korpusu, který se připravuje z vajec, cukru, mouky a vanilkové esence, s bohatým krémem z bílé čokolády, kokosových vloček a smetany vytváří neodolatelné kombinace chutí. Korpus je navíc prosycený sirupem s vanilkovým a mandlovým nádechem, což celé dílo povyšuje na mistrovský kousek. Krém, ve kterém se snoubí sladkost likéru a jemnost kokosu s rozpuštěnou čokoládou. Prostě top chuťový zážitek.
Tipy a triky na vylepšení Raffaello dortu:
- Variace: Pro ještě bohatší chuť můžete do krému přidat trochu vanilkového extraktu nebo bílé čokolády.
- Dekorace: Ozdobte dort čerstvými kokosovými hoblinami nebo celými pralinkami Raffaello pro ještě luxusnější vzhled.
Recept na krémový a křehký domácí Raffaello dort
Potřebné vybavení
- Plech na pečení
- Hrnec
- Mixér
Suroviny
Ingredience potřebné na korpus:
- 4 vejce
- 3 lžíce cukru
- 6 lžic mouky
- 6 lžic oleje
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 vanilkové esence
Ingredience potřebné na sirup:
- 150 mililitrů vody
- 4 sáčky vanilkového cukru
- 1 mandlové esence
Ingredience potřebné na krém:
- 250 mililitrů mléka
- 1 balení vanilkového pudinku
- 200 gramů bílé čokolády
- 8 lžic kokosových vloček
- 200 mililitrů smetany
- 2 polévkové lžíce likéru
Postup
- Začněte tím, že si oddělíte žloutky od bílků.
- Bílky vyšlehejte mixérem, dokud se nevytvoří pevná pěna.
- Do bílků postupně přidávejte cukr a špetku soli, přičemž neustále míchejte, až vznikne homogenní směs.
- Když jsou bílky pevně vyšlehané, postupně do směsi přidávejte žloutky, následně olej, mouku a prášek do pečiva.
- Vše důkladně promíchejte, až získáte hladké těsto.
- Připravené těsto přelijte do plechu vyloženého pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu přibližně 35 minut.
- Po upečení nechte korpus vychladnout.
- Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte cukr a mandlovou esenci a vařte, dokud nevznikne jemný sirup.
- Jakmile je sirup hotový, odstavte hrnec z ohně a nechte ho vychladnout.
- Smetanu vyšlehejte mixérem do tuha.
- V jiné misce smíchejte mléko s vanilkovým práškem a tuto směs zahřejte na mírném ohni. Jakmile směs zhoustne, odstavte ji z ohně.
- Do husté směsi přidejte likér, kokosové vločky a rozpuštěnou bílou čokoládu (rozpuštěnou v parní lázni).
- Vše důkladně promíchejte, dokud není směs homogenní. Na závěr do směsi vmíchejte vyšlehanou smetanu.
- Upečený korpus rovnoměrně pokapejte připraveným sirupem, aby byl dobře nasáklý. Poté na korpus naneste připravený krém a rovnoměrně jej rozetřete.
- Nakonec dort posypte strouhaným kokosem a ozdobte datlemi nebo jinými oblíbenými oříšky.