Připravte si sváteční speciální řízečky, kterým dodává cibule další chuť. Velmi oblíbené těstíčko z cibule, které dodá šťavnatému masu originální příchuť, díky které vzbudíte u rodiny či hostů nadšení.
Křehké kuřecí maso lze udělat na desítky nebo i více způsobů. Tento způsob je velmi jednoduchý, ale chuťově atraktivní. Zamilují si ho i jedlíci, kteří nehodují cibuli. Zkuste a uvidíte sami, že na svátky nemusíte vymýšlet nic složitého, aby jste si pochutnali.
Příprava cibulového těstíčka a řízků
Kuřecí prsa si připravíme na požadované tenčí plátky (dle osobní preference na tloušťku řízků), osolíme a opepříme. Oloupeme cibuli a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli dáme do mixéru společně s vejci, mlékem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vše důkladně promícháme, aby zůstaly jen drobné kousky cibule. Přidáme mouku a znovu promícháme. Cibulové těstíčko by mělo být hustější než palačinkové těsto. Na pánvi rozpálíme olej a obalená kuřecí prsíčka smažíme.
Výhody cibulového těstíčka
- dodá řízkům další křupnutí při každém soustu
- řízek je šťavnatější a maso získá další cibulovou chuť, která ale nedominuje
- cibule dodá řízkům lehký říz
Recept na kuřecí řízky v cibulovém těstíčku
Potřebné vybavení
- 1 Mísa
- 1 Pánev
- Mixér
Suroviny
- 4 ks Kuřecích prsou
- 2 ks Cibule
- 3 ks Vejce
- 1/2 hrnku Mléka
- 1 hrnek Pšeničné mouky
- Koření na kuře
- Muškátový oříšek mletý
- Sůl a pepř
- Olej na smažení
Postup
- Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na malé tenké medailonky.
- Osolíme, opepříme a okořeníme.
- Oloupané cibule rozkrojíme na menší kusy a dáme se špetkou soli, černým pepřem, špetkou muškátového oříšku a vejci do mixéru.
- Mixujeme tak dlouho, aby nezůstaly kusy cibule.
- Přidáme mouku a znova promixujeme.
- Na pánvi rozpálíme dostatek oleje.
- Kuřecí medailonky postupně obalujeme v těstíčku a dozlatova smažíme.
- Po vytáhnutí z pánve dáme řízky na papírové utěrky, aby odkapal přebytečný tuk.