Hermelínová pomazánka je klasika, ale když do ní přidáte trochu dobré pikantní uzené klobásky, získá úplně nový rozměr. Jemný sýrový základ se propojí s kořeněnou chutí masa a pomazánka tak dostane říz, který zahřeje chuťové pohárky i srdce každého milovníka výraznějších chutí. Najednou je trochu drsná, ale opravdu poctivá a zapamatovatelná.
Základem zůstává krémová kombinace Hermelínu a taveného sýru, jen doplněná o pikantní klobásu, uvařené vejce natvrdo a další suroviny, které jí dodají sílu a charakter. Je ideální na topinky, opečený chleba, ale i jako předkrm ke grilování – prostě pomazánka, která nezklame.
Recept na Pikantní domácí hermelínovou pomazánku s klobásou
Ingredience potřebné na přípravu hermelínové pomazánky
- 200 g Hermelínu
- 100 g taveného sýra
- 2 vejce
- 100 g pikantní uzené klobásy
- 1 malá cibule
- 2 lžíce majonézy
- sůl a pepř dle chuti
- hořčice (volitelná)
- zelená petrželka (na zdobení)
Postup přípravy hermelínové pomazánky
- Hermelín nakrájíme nadrobno, dáme do misky, přidáme tavený sýr, natvrdo uvařené vajíčka nakrájené na kostičky, klobásu nakrájenou na malé kousky a jemně nakrájenou cibuli.
2. Přidáme majonézu a řádně promícháme. Množství majonézy záleží na chuti každého.
3. Dochutíme solí a pepřem, případně hořčicí.
Servírování
Můžeme dozdobit zelenou petrželkou a podávat, anebo nechat do druhého dne odležet v lednici, aby se chutě propojily.

Slavnostní pomazánka z tuňáka pobláznila internet! Hotová je za 5 minut a chutná božsky

Mini bandůrky s pikantní pomazánkou: Krátký exkurz do historie
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková