Sýr cottage je velmi oblíbený pro přípravu pomazánek. Díky němu je příprava pomazánky velmi jednoduchá se skvělým výsledkem. Celou ji tak nějak obohatí, dodá jí strukturu a množství bílkovin. Samozřejmě cottage poslouží i sám dobře jako svačinka, ale pokud z něj uděláte pomazánku, povýšíte ho na další úroveň.
Pomazánka s tímto sýrem je velmi výživná a dobře zasytí. Kromě bílkovin obsahuje vysoké množství vápníku. Koneckonců je tato pomazánka zároveň také lehká a vhodná pro všechny, kteří dodržují zdravé stravovací návyky. Kromě svačiny na doma nebo do práce ji uvítají také hostě při různých příležitostech například na chlebíčcích nebo jednohubkách.
Recept na pomazánku se sýrem cottage
Ingredience pro přípravu
- 1 kelímek cottage
- 120 g šunky
- 5 vajec
- 1 cibule
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- sůl a pepř
- 1 – 2 lžíce worcesterové omáčky
Postup přípravy sýrové pomazánky
1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nastrouháme.
2. Nastrouháme také šunku. Zvolíme si jemné nebo hrubé struhadlo dle toho, jak to máme raději.
3. Přidáme cottage, hořčici, sůl, pepř, najemno nakrájenou cibuli a worcesterovou omáčku podle chuti.
4. Promícháme a podáváme na čerstvém pečivu.

Rychlý jogurtový koláč se sladkým sýrem
Historie cottage
Sýr cottage není žádným moderním výdobytkem. Má fascinující a bohatou historii, která je propletena až do samotného starověkého Egypta. Poprvé byl sýr cottage vyrobený z podmáslí, tedy ze zbytku po výrobě másla. Velmi brzy se stal oblíbeným v Anglii v různých variantách. V dnešní době ho považujeme za zdravou potravinu, která si udržuje popularitu hlavně mezi fitness nadšenci.

Rychlá domácí pomazánka: lehký Cottage se šťavnatou šunkou, hotovo za 5 minut
Foto a recept Romana Rubášová, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI